Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muikku: Nyt se ui Fe­ma­le­dii­vit ja Bikinin atol­lit, jotka rä­jäyt­ti är­sy­te­tyt uraanit ja sitten se pinosi autot poik­ki­park­kiin Kit­kan­tien reu­noil­le

Muikkua on usein pidetty siikana, vai oliko se toisinpäin?
Muikkua on usein pidetty siikana, vai oliko se toisinpäin?
Kuva: Esko Räty

Koillissanomat otsikoi yhteen kasvaneista Koutaniemen siskoksista. Muikku mietti, että mitenköhän yleistä sellainen on noin kirjaimelleen?

Pohjois-Ruotsissa joudutaan isoja kaupunkeja ja asutuskeskuksia siirtämään pois nykyisiltä paikoiltaan, koska niiden alta on löydetty valtavia malmikeskittymiä.

Kuka tietää, olisiko esimerkiksi Kitkantien ja Ouluntaipaleen alla vaikkapa kultaa, kobolttia tai muita arvometalleja. Onko kukaan tutkinut? Jos näin onnellisesti olisi, niin saataisiin koko keskustan ylivoimaisen vaikea kehittäminen helposti pois päiväjärjestyksestä, kun yhteisymmärrystä ei tunnu löytyvän. Ei muuta kuin talot ja kaupat keskustasta matalaksi ja tilalle iso avolouhos. Keskustan voisi muuttaa samalla Rukalle.

Suuressa Kitkantien parkkeerauskeskustelussa ei ole vielä nostettu esiin halonteosta tuttua mallia. Se on poikittaisparkki. Autot katkotaan sopivan mittaisiksi ja pinotaan siististi, kuten koivuklapit.

Sitten vesi tärryytti kylkiviivaa mukavasti, kun soitettiin. Muistettiin Muikkuakin.

Puhelimesta kyseltiin vain, Kitkan Viisaalta, että onko siellä niskan alla kovempi luotto Flöjtin Mikaan, vai muihin Koillisen maan ja veen instituutioihin kaivosasioissa.

Minkäpä siihen vastaamaan, kala olen. Saati sitten Kongon lapsista arvaamaan.

Muisteltiin aikoja menneitä, että kävihän se isomman meren takana Muikun toverikin uimassa. Malediiveillä asti. Se matkailija oli urospuoleinen.

Elikkä onkohan naaraksille semmoiset omat Femalediivit?

Vai olivatko heille sittenkin ne Bikinin atollit? Vaikka tosin nekin menivät miehet räjäyttämään, ärsytetyllä uraanilla, plutoniumilla.

Sunnuntaina pitäisi taas siirtää kelloja. Kuten tapoihin kuuluu, kelloja siirretään yleensä lähimpään kesään päin – tässä tapauksessa siis tunnilla eteenpäin.

Muikku on viime päivinä tarkkaillut erästä seinäkelloa, joka on aloittanut jo oman siirtymisprosessinsa. Keskiviikkona kello oli kaksikymmentä minuuttia jäljessä, torstaiaamuna neljäkymmentä minuuttia. Tällä menolla kello on siis siirtänyt itseään sunnuntaihin mennessä ainakin sen tunnin verran. Tosin kello on siirtymässä näin äkkiseltään ajateltuna vikasuuntaan, kun menee taaksepäin. Vai olisiko tästä vain pääteltävä, ettei ihan äkkiseltään ole Kuusamoon kesä tulossa?

Torstaiaamuna Aamu-tv:ssä uutistenlukija vitsaili Kota-Kertulle jokseenkin siihen malliin, että vielä ei kannata vaihtaa kesärenkaita. Muikku katsahti akkunasta ulos ja totesi, että näinhän tuo mahtaa olla.