Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muik­ku­laa­tik­ko: 18169 vuotta aikaa viedä matot pesuun

Muikku hieraisi silmiään katsellessaan torstain lehteä. Takasivulla Koillismaan Pesula ilmoitti, että puhtaat matot saa jouluksi, kun tuo matot pesuun viimeistään 14.12.20187.

Tässä on siis vielä 18169 vuotta aikaa kerätä nurkista ja lattioilta kaikki likaiset matot ja kiikuttaa ne pesulaan. Mahtuuhan tuohon väliin muutama joulukin.

Muuten eilistä lehteä lukiessa tuli sellainen olo, että loppu on lähellä. Tammikuussa voisi viettää viimeisen yön Hotelli Kuusamossa.

Jos taas ei tammikuulle asti malta odottaa niin jo nyt sunnuntaina on mahdollista viettää viimeistä iltaa Dannyn seurassa. On siinä mistä valita.

Ja jos Dannykään ei riitä, niin muikkulehden lukija kantoi huolta siitä, että fasistia ei tunnistella, kopeloida saati tunnustella eikä vissisti huomata oikeata natsiakaan, ei vaikka semmoinen natsilippua itsenäisyyspäivänä heiluttaisi. Lukija kruunaa mielipiteensä fasistien tunnistamisesta rohkeasti otsakkeella, että ”fasisti tuntee aina fasistin”.

No nyt on! Muikun jo vuosikausia haaveilema suunnistushalli on valmistunut ja vielä ihan huomaamatta isolle kirkolle. Sinne on avautunut kauppakeskus Redi, joka kuuluu olevan niin sokkeloinen, että etelän metia tekee jatkuvasti juttuja, kuinka asiakkaat eivät löydä haluamiinsa liikkeisiin tai ulos. Sielläpä sitä kelpaisi harjoitella suunnistusta säältä suojassa!

Vaan eivät kuulu tyytyvän hienoon harjoitustilaansa. Redi on nyt julkistanut suunnittelukisan, jossa jaetaan kymppitonnien edestä euroja niille, jotka keksivät ”maailmanluokan ratkaisuja” huonoon arkkitehtuuriin. Koillismaalta löytyisi tähän osaamista. Tahkolan veljekset voisivat piirtää Redistä kartat ja KEV voisi järjestää siellä suunnistusopetusta ja Hippo-rasteja. Jo löytyisi perille!