Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muik­ku­laa­tik­ko: Epä­nor­maa­li­mäen hyppy ja 110 ki­lois­ten aidat olym­pia­la­jeik­si?

Kuusamoon päästiin vihdoinkin nimittämään porovahinkojen arviointilautakunnan puheenjohtaja. Muikku onnittelee ja toivoo menestystä Heino Ervastille, että hän otti tehtävän vastaan, sillä halukkaita ei ole ollut jonoksi asti.

Työ on vastuullista ja vaikeaa, kun joutuu olemaan vaikean sovittelijan tehtävissä. Jos hän onnistuu työssään Kuusamossa ja onnistuisi saamaan siitä vielä kiitosta, niin lähellä on jo Nobelin rauhanpalkinnon saaminen.

Muikun akentti laittoi merkille, että Paavo Väyrynen uskaltautuu tulla puhumaan Posiolle, vaikka keskustan paikallisen kunnallisjärjestön puheenjohtaja haluaisi erottaa Väyrysen keskustasta. Väyrysellä oli ilmoitus Posiolle tulostaan ilmaisjakelulehdessä, jossa hänen nimensä on upotettu siniseen laatikkoon. Viittaisiko tämä siihen, että Väyrysen viimeinen käänne on, että hän on liittynyt Sampo Terhon johtamaan Sinisiin. Ilmoituksesta kun ei käy selville muuta kuin, että Väyrynen ilmoittaa siinä olevansa Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmän jäsen.Väyrynen on jo tällä hetkellä keskustapuolueen kunniapuheenjohtaja, ja lisäksi hän toimii perustamassaan omassa kansalaispuolueessa, ja näiden lisäksi hän on Helsingissä kaupunginvaltuuston jäsen sitoutumattomana kristillisdemokraattien ryhmässä. Ja kun Väyrysen ilmoitus oli Posiolle tulostaan ilmaisjakelulehdessä, niin melko varmaan hän on sen tingannut lehdeltä ilmaiseksi, hänet kun tiedetään tosi säästeliääksi mieheksi.

Kuusamolaisessa liikenteessä riittää hämmästeltävää. Yksi hämmästyksen aiheista on liikennevalot Kitkantien ja Kaarlo Hännisentien risteyksessä, jotka näyttävät pohjoisesta tuleville yhtäaikaa punaista ja vihreää. Muikku ehdottaa, että tulevaisuudessa liikennevaloihin kehitellään ns. poliittinen ohjaus. Vihreästi ja punaisesti ajatteleville jo oma valo onkin. Tosin sinisetkin valot saattavat joskus liikenteessä vilkkua.

 

Muikun akentti laittoi merkille, että matkailupitäjäksi itseään mainostavan Posion keskustassa on hotelli suljettu. Akentti sai selville, että vaikka ravintola onkin suljettu, niin majoitushuoneet ovat käytössä. Akentti sai vielä senkin selville, että hotellihuoneita mainostetaan matkailijoille niin, että: ota omat eväät mukaan sekä lapio varalta, sillä saatat aamulla herättyäsi joutua lapioimaan huoneesi ovelta lumen pois portailta, että saat ulko-oven auki.

Kuusamossa järjestetään pääsiäisenä läskipyöräily - ja massahiihtotapahtuma. Muikku pohtii, että nähdäänkö ladulla hieman vankemmin elopainoa keränneitä pyöräilijöitä ja hiihtäjiä.

Kamppailulajeissahan painoluokat ovat käytössä. Muun muassa painijat ja nyrkkeilijät ovat yrittävät aina ennen kisoja pudottaa painoa mitä erinäisimmin tavoin. Muikku ehdottaa vastaavaa järjestelmää myös muihin lajeihin. Tosin niin, että käytössä olisi minimipaino. Esimerkiksi yli 95 kiloisten mäkihyppy tai 110 kiloisten 110 metrin aidat voisivat olla yleisöön meneviä lajeja.

Pyeongchangin olympialaisissa hypättiin eilen normaalimäen karsintakilpailu. Muikku pohtii, että milloin kisataan epänormaalimäessä.