Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Tilaajille

Muik­ku­laa­tik­ko: Huo­no­jal­kais­ten hy­väk­si­käyt­tö mar­jas­tuk­ses­sa ja met­säs­tyk­ses­sä on pa­hek­sut­ta­vaa

Muikun mielestä marjat pitää kerätä ketään möngittämättä.
Muikun mielestä marjat pitää kerätä ketään möngittämättä.
Kuva: Juulia Korkiakangas

Pohjois-Pohjanmaan aluevaltuusto päätti esittää ateria- ja puhtauspalveluiden tuottamiseen niin sanottuja in house -yhtiöitä. Sellaiset yhtiöt ovat julkisomisteisia ja tuottavat palveluita vain omistajilleen. Muikku kysyy, millaisia somisteita yhtiöt tarvitsevat ja tulevatko ne kalliiksi. Tulisivatko piilosomisteet halvemmiksi?

Jotkut haluaisivat eroon Punaisentorintie-nimestä. Muikku huomauttaa, että myös keskisuomalaisessa Toivakan kunnassa on Punaisentorintie. Sen varrella toimii koulukin. Muikku ehdottaa korvaaviksi nimiksi Puppugeneraattorintietä.

Vuosi 2018 oli Kuusamo 150 vuotta -juhlavuosi. Taisi olla hieman ennenaikaista, arvelee Muikku. Kuusamohan perustettiin vasta alkuvuodesta 2020, eikä sloganina ollut "sua kutsuu Kuusamo", vaan "näennäisestä seisahtuneisuudesta, muodostuakseen myöhemmin kanavaksi, joka luo omat uomansa välittämättä sitä syöttävien purojen tahdosta."

Metsähallituksen erävalvonta tarkasti viime vuonna 9825 luonnossa liikkuvaista. Esille tuli muun muassa sellaista, että marjastuksessa ja metsästyksessä on käytetty apuna mönkijöitä. Muikku haluaa osaltaan esittää yleisen paheksumisensa moisesta huonojalkaisten hyväksikäytöstä.