Tilaajille

Muik­ku­laa­tik­ko: Kukapa ei kes­täi­si pilk­ki­jää?

Jäätävän suuri reikä, mutta onneksi matala.
Jäätävän suuri reikä, mutta onneksi matala.
Kuva: Aleksanteri Pikkarainen

Haittaako se uraani? kysyi poliitikko, kun Yhtiölle töihin pyrkäisi. Esittipä kysymyksen myös australopithecusin murteella. "Does it hurt uranium?" Siihen se tökkäs.

Mikä on Kuusamon pisin sana? Malminetsintälupahakemus johti kahdella kirjaimella ennen kouluverkkosuunnitelmaa. Mutta sitten kouluverkkosuunnitelmakeskustelu meni kirkkaaseen johtoon, jossa ei ole kysymys valokuituverkkorakentamisesta.

Kitkantiellä on alku ja loppu, muistuttaa Muikku Kitkantietä nelipyöräisillä ajavia. Kerrattakoon vielä. Alkupään koordinaatit ovat jokseenkin 65,96456157 astetta pohjoista leveyttä ja 29,18869678 astetta itäistä pituutta. Loppupään koordinaatit ovat 65,97646769 astetta pohjoista leveyttä ja 29,17247961 astetta itäistä pituutta. Alkupään voi myös ajatella loppupääksi ja toisin päin. Molemmissa ajetaan pää edellä. Kaipa tämä nyt tuli selväksi?

Marokkolainen tutkimusmatkailija ibn Battuta kävi muinaisessa Malissa vuosina 1352 ja 1353. Muikku toivoo, että siellä olisi ollut muitakin kävijöitä. Ehkä tämä toive tulee kuitenkin hieman jälkijunassa toisin kuin toive kuin Koillismaan radasta.

Alkutalvella varoitettiin, että pilkkijää ei vielä kestä pilkkijää. No höh. Kukapa ei kestäisi pilkkijää? kysyy Muikku. Eihän se puhu muusta kuin pilkkimisestä.