Tilaajille

Muik­ku­laa­tik­ko: Kurt­tu­ruu­su­ja ho­pea­mal­jas­sa

Muikku

Muikkulaatikko

Kesäkuun alussa kurtturuusu muuttui lainsuojattomaksi. Muikku pohtii, että jos pellolle joku kurtturuusu on sattunut epähuomiossa jäämään kasvamaan, niin onkohan tuo poimittava ja vietävä vaikkapa kuistille helluntaiheilan poimittavaksi. Se on näet taas helluntai tulevana sunnuntaina.

Toki ruusulla voi muistaa myös viikonloppuna juhlivaa nuorta.

Ennen muinoin radiossa ei saanut soittaa ihan mitä tahansa kipaletta vaan kiellettyjen laulujen listalle saattoi joutua tämän päivän näkövinkkelistä katsottuna melko vaatimattominkin perustein. Muikku pohtii, että olisiko nyt syytä ottaa taas käyttöön kiellettyjen laulujen lista. Esimerkiksi tässä kurtturuusujen tapauksessa olisi syytä laittaa pannaan Markku Aron kipale " Anna kaikkien kukkien kukkia". Se kun ei näet millään pidä enää paikkaansa, että kaikki kukat saisivat rauhassa kukkia.

Ruusuista on tehty monenlaisia lauluja. Muikun mielestä lauluihin tulisi uudenlainen säväys, kun nimiä hieman päivitettäisiin. Miltä kuulostaisivat esimerkikisi kipaleet "Kotkan kurtturuusu", "Kurtturuusuja hopeamaljassa" ja "Luvannut en kurtturuusutarhaa"? Tuo edellä mainittu Markku Aron kipale tulisi jatkossa olla nimeltään "Anna kaikkien kukkien kukkia, paitsi haitallisten vieraslajien".