Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Tilaajille

Muik­ku­laa­tik­ko: Lisää testejä voi ostaa, kun käy välillä mutkan oven ul­ko­puo­lel­la

Kuvan koronakotitestipakkaus ei liity tapaukseen.
Kuvan koronakotitestipakkaus ei liity tapaukseen.
Kuva: Jussi Leinonen

Olumppialaiset alkavat. Sen kunniaksi Muikku alkaa vitsailla. Miksi viestihiihtäjä keskeytti, kun joku torvi huuteli ladun varressa? – No yleinen neuvohan on, että ”jätä viesti, kun kuulet äänimerkin.”

Vuoden 1936 Garmisch-Partenkirchenin olumppialaisten viestisankari Kalle Jalkanen kaatui paitsi jatkosodassa myös olympiaviestissä. Varhaisemmassa tapauksessa Jalkaselta putosivat tekohampaat ladulle, ja hän pysähtyi noukkimaan ne mukaan. Muikku seuraa huolestuneena, putoaako nyt tekoäly suorituksen hurmassa joltakulta, -hopea tai -pronssi, ja kuinkas sitten suu pannaan.

Muikun edustusto kävi kirjastossa ja huomasi, että siellä on jokaiselle jotakin. Esimerkiksi ely-keskukselle Muikku löysi muutaman lukuvinkin: Sanna Pelliccinonin ”Onni-pojan mahtava matka”, Philip Ardaghin ja Ben Mantlen ”Kanijengi kaahaa” sekä Maarit Lallin ja Sanna Manderin ”Hymykuopat”.

Muikun akentti myös piipahti ostamaan apteekista koronatestejä. Myyjä sanoi, että voit ostaa vain kuusi. Akentti mietti, että miksi se täytyy ostaa, jos se kerran jo on oma. Mutta se olikin kuusi kappaletta. Entäpä jos haluan enemmän? tiedusteli akentti tuohon. Käyt liikkeen oven ulkopuolella ja tulet tekemään toisen ostoksen. Voihan piip, sanoi akentti.