Muik­ku­laa­tik­ko: Sus­se­xin herttua kuu­los­taa näin koil­lis­maa­lai­sit­tain samalta kuin Tus­su­vaa­ran sult­taa­ni

Muikku

Muikkulaatikko

Viimeisen viikon ajan on uutisissa seurattu tiivisti prinssin Harryn ja hänen Meghan-rouvansa elämää. Muikun käsityksen mukaan tämä Sussexin herttua-pari oli ilmoittanut oikein instagrammissa, että aikoo nyt sitten olla jatkossa osan aikaa vuodesta Amerikassa. Siitähän se sitten soppa syntyi ja ilmeisesti uhkana on nyt ainakin se, että prinssi Charlesjättää nuorimman poikansa ilman viikkorahoja. Muikku seuraa jännityksellä, että kuinka tässä käy.

Muikku on tullut tässä pohdinnoissaan siihen tulokseen, että Sussexin herttua kuulostaa noin koillismaalaisella aksentilla lausuttua suurin piirtein samalta kuin Tussunvaaran sulttaani. Tosin Muikun tietojen mukaan moista virkaa ei vielä ole Kuusamoon perustettu. Muikku ehdottaakin Kuusamon viime kesän rivojen paikannimien ympärille kyhätyn matkailukampanjan innoittamana, että moinen tehtävä on syytä perustaa. Jos Hartsan ja herttuatarrouvansa tilanne käy oikein tukalaksi, voisi Kuusamo tarjota turvapaikkaa pariskunnalle. Harry voisi sitten paikkakunnalle asetuttuaan ottaa tuo edellä mainitun viran hoitaakseen.

Sussexin herttuapari olisi varmasti paikkakunnalle aikamoinen vetonaulatekijä. Alkaisi liikkua linja-autolasteittain turisteja Tussuun.