Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Muik­ku­laa­tik­ko: Vai­mo­suon ti­man­git vä­läh­ti­vät muikun ai­vo­poi­mun ro­man­tiik­ka­lo­ke­ros­sa

Muikku (lat. Coregonus lavaretus)
Muikku (lat. Coregonus lavaretus)
Kuva: Esko Räty

Muikku on huolissaan joukkueurheilun tulevaisuudesta Kuusamossa, kun kuusamolaisia ei enää synny samaan tahtiin kuin takavuosina. Pelaakohan PaKa uudessa miljoonahallissa jatkuvaa alivoimaa?

Jos hakee Vaimosuosta vaimolleen ( tai jonkin toisen vaimolle ) timantin, onko se romanttisin teko, jonka koillismaalainen mies voi tehdä?

Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny, joka on Kuusamo-mitalillakin palkittu – kuuluuhan Kuusamo miehen tunnetuimpiin kappaleisiin – lähtee lokakuussa uransa viimeiselle isolle konserttikiertueelle. Joulukuussa Danny tuo karavaaninsa Kuusamotalolle.

Viime vuosinahan on ollut sellaista tapana nuorempien ihmisten keskuudessa, että kun Suomeen saapuu joku kuuluisa artisti ( Josta Muikku ei välttämättä ole kuullut koskaan aiemmin yhtään mitään ) kokoontuvat fanit jo hyvissä ajoin tapahtuma-alueen ulkopuolelle odottamaan suosikkinsa esiintymisen alkamista. Muikku on siinä käsityksessä, että innokkaimmat saattavat viettää jopa päiviä ovien tai porttien ulkopuolella, jotta varmasti pääsevät rynnistämään ensimmäisenä sisälle.

Muikku pohtii, että lieköhän Dannylla yhtä innokkaita faneja. Muikku ehdottaakin, että kaupungin tulee jo hyvissä ajoin pystyttää Kuusamotalon pihalle lämmitettävät teltat ja soppatykit. Se saattaa nimittäin kovimmaltakin Dannyn kannattajalta tuuliviiri huurtua, kun alla ei polta kesäkatu kuuma Kuusamon joulukuussa.

Kuusamon kaupunginvaltuusto piti juhlakokouksen viime maananaina. Tällä kertaa juhlakokouksessa ei tarvinnut järjestää suljettua lippuäänestystä pöytäkirjantarkastajista, vaan kaikki sujui hienosti, kun vasemmistoliiton Tarmo Raatikainen esitti toiseksi tarkastajaksi Joukamo Kortesalmea eikä muita esityksiä tullut. Muikku toivoo, että tulevissakin kokouksissa valinnat suoritettaisiin yhtä jouhevasti ilman turhia äänestyksiä.

Karhut ovat nousseet pesästään. Kevät on tullut. Ranuan eläinpuistossa karhut ovat jo kömpineet esille ja näin on tapahtunut Irnin Petoeläinkeskuksessa. Juuso kömpi pesästään kuuleman mukaan hunajan voimin.

Kevään toinenkin merkki on jo ilmassa: autoilijoiden renkaanvaihdot. Muikku huolestuneena muistuttaa kuitenkin, ettei suomalaisen ympyrää ajavan Kimi Räikkösen Ferrari-huoltamon toiminnasta kannata ottaa esimerkkiä. Kuten on kerrottu, jäi renkaanvaihtaja renkaan alle valitettavin seurauksin. Ollaanhan varovaisia niiden tunkkien pitämisten kanssa.