Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Tilaajille

Muik­ku­laa­tik­ko: Vä­li­me­rel­li­set herkut mie­les­sä, kun Ki­ves­kos­kel­le ei vielä päässyt

Muikkulaatikko

Muikkulaatikko

Kiekkoilijoilla piti mennä tässä taannoin kalajoelle, vaan matka peruuntui. Hoksasivat, että kesäkalastuskausihan päättyi jo syyskuussa. No eipä hätiä mätiä! Kiveskoskella voi ruveta pilkkimään siikoja heti jäiden tultua. Niin, no, tuota, ne kyllä tulivat ja lähtivät saman tien.

Muikku käyvä käpsäytti ruokaostoksilla. Eipä löytänyt listalla ensimmäisenä ollutta tuotetta. Se oli ”kaupasta”. Synkkään tilanteeseen toi valoa se, että tuttu kassamyyjä sanoi kaupastaa saatavan seuraavalla viikolla.

Kanoissa olisi geenikirveelle töitä, toteaa Muikku, joka tykkää munanvalkuaisesta vaan ei keltuaisesta kun siitä tulee sitä terolia. Niin että eikö munaan voisi keltuaisen sijasta laittaa esimerkiksi oliivin tai miniluumutomaatin?

Sarjanousija tipahti kyydistä, luki Muikku muistiinpanoistaan ja alkoi miettiä moisia ihmiskohtaloisia. Jollakinkulla keskuudessamme on siis pakahduttava tarve nousta toistuvasti johonkin (onnikan?) kyytiin. No, onhan niitä sarjasylkijöitä ja -syömäreitäkin! Kyydistä tipahtaminen ei sinänsä varmaankaan sarjanousijaa harmita. Saapahan hän siinä hyvän syyn nousta taas seuraavan kerran kyytiin. Muikku ehdottaa, että vastaisen varalle sarjanousija kuitenkin alkaisi pitää polvisuojia. Mikseipä kyynäspääsuojiakin.