Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

MUIK­KUS­PE­CIAL: "Älä tuhlaa aikaa, katso VIDEO!"

-
Kuva: MIKKO HALVARI

Muikku juhlistaa Kuusamon 150-vuotistaivalta julkaisemalla videon pim.., kunnallisen demokratian ytimestä. "Horjuu, horjuu mutta kestää se, kestää vaikka kuinka keikuttaisi".

Video on muikun akentin kuvaama.

Ilmat näyttävät sääennusteen mukaan jatkuvan plussalla, lumisateista ei ole tietoakaan, nurmikot paistavat vihreänä kuin kesällä. Mutta se ei mitään, että nurmikot paistavat vihreänä, mutta se, että nurmikkoa vielä leikataan marraskuussa Koillismaalla! Posion keskustassa talon pihassa isäntä työnsi nurmenleikkuukonetta!

Kuusamon uusi jäähalli saadaan tänään käyttöön. Muikun huomio kiinnittyi jäähallin katsomon värikkäisiin penkkeihin. Katsomosta löytyy niin vihreitä, sinisiä kuin punaisia penkkejä. Muikku pohtii, voidaanko takamuksen alla olevasta penkistä päätellä katsojan poliittinen suuntaus.

Viikonvaihteessa käydään seurakuntien kirkkovaltuustovaalit. Vaaleissa äänioikeus on myös 16 vuotta täyttäneille. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on esittänyt, että seurakunnat voisivat järjestää vaalit sähköisesti eli tietokoneilla. Kun kirkko valittelee jo nytkin vähäistä kiinnostusta niin kirkon tapahtumiin, niin tuskin se nousisi sillä, että vaalitkin voitaisiin hoitaa kotisohvalta.

Tuoreiden sääennusteiden mukaan pimeys jatkuu, vettä sataa ja pakkasia saadaan edelleen odotella. Muikku on kuitenkin lähes varma, että kyllä sitä lunta vielä tulee, se normaali puolitoista metriä. Toivottavasti ei kaikki sitten kerralla.

Muikku on havainnut kauppojen aloittaneen jo ainakin joulusuklaan myymisen. Milloinkahan kuulemme ensimmäistä kertaa varoituksen, että kinkkutilaus kannattaa tehdä ajoissa, kun kinkuista tulee olemaan pulaa. Toistaiseksi kinkkuja on Muikun havaintojen mukaan riittänyt hyvin jopa joulun jälkeiselle alennusmyyntikaudelle.

Kuusamon Vesiosuuskunta eli EVO on brändäämässä hanavettä. Sitä kuluukin tilastojen mukaan jokaisella suomalaisella noin 3-5 kuutiota vuorokaudessa. Cognacointi saattaisi sitä vastoin olla liioittelua.