Lentopallo: Pölkky Kuu­sa­moll­ta täysin yli­ver­tai­nen esitys – ottelu Lii­gaP­lo­kia vastaan oli ohi rei­lus­sa tun­nis­sa

Tilaajille

Naisten len­to­pal­lo­lii­ga alkaa – Joko Pölkky Kuusamo nos­te­lee kannua?

Viime kaudella hopealle yltäneen Pölkky Kuusamon tiellä mestaruusjahdissa alkavalla liigakaudella ovat jälleen LP Kangasala, LP Viesti ja Hämeenlinna.

Kuusamo
Viime kausi Kuusamossa päättyi hopeamitaleihin. Kuvassa halaavat Viivi Pyhäjärvi ja Milka Koskenkorva nähdään myös alkavalla kaudella Pölkky Kuusamon paidassa.
Viime kausi Kuusamossa päättyi hopeamitaleihin. Kuvassa halaavat Viivi Pyhäjärvi ja Milka Koskenkorva nähdään myös alkavalla kaudella Pölkky Kuusamon paidassa.
Kuva: Mikko Halvari
Uutisanalyysi

Lentopallon naisten Mestaruusliigan kausi 2021-22 polkaistaan käyntiin kahden ottelun voimin tänään torstaina. Pölkky Kuusamon osalta kausi alkaa viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Heti lauantaina vastus on kova, kun joukkue matkaa viime kauden runkosarjavoittajan LP Kangasalan kotiluolaan Pitkäjärven koululle. Sunnuntaina Töölössä vastassa on mielenkiintoinen tuttavuus, sarjanousija Helsinki Volley.

Pölkky Kuusamo ylsi viime keväänä liigan loppuotteluihin, kun Kangasala joutui luovuttamaan välieräsarjan kesken. Finaaleissa LP Viesti oli vielä selkeästi parempi, joten mestaruus matkasi jälleen kerran Saloon. Kun nyt finaaleihin on päästy,ei Pölkky Kuusamon tavoite alkavalla kaudella voi olla kuin mestaruus. Joukkueen harjoitusottelut WoVoa Rovaniemeä vastaan eivät ehkä vielä antaneet koko kuvaa tulevasta, mutta mahdollisuuksia on olemassa. Viime kaudesta joukkue on kokenut jonkin verran uudistuksia. Kreikkalainen Sotiris Gkotsis heiluttelee päävalmentajan nuijaa ja pelaajissakin on hiukan tapahtunut vaihtuvuutta. Aiemminkin paikkakunnalla nähdyt amerikkalaiset yleispelaaja Adeja Lambert ja passari Jalissa Trotter hakevat nyt Kuusamosta sitä mestaruutta, joka toissa kaudella jäi heiltä saavuttamatta. Jonkinasteinen kysymysmerkki löytyy keskipelaajaosastolta. Viime keväänä runkosarjan loppuhetkillä ottelussa LP Viestiä vastaan polvensa loukanneen Jonna Wasserfallerin toipuminen täyteen pelikuntoon on vielä arvoitus.