Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Nä­kö­kul­ma: Maa­ta­lou­den kriisi on nyt pakko ottaa va­ka­vas­ti tai hukka perii – tilojen kan­nat­ta­vuus on myös il­mas­to­ky­sy­mys

Maatalous on yhteiskunnan tärkeimpiä perusrakenteita eikä sitä ole varaa päästää romahtamaan. Ilman ruokaa emme pysy hengissä.

Suomalainen maatalous on vakavassa kriisissä. Syitä on monia, mutta ongelmat kiteytyvät kahteen asiaan: hurjasti kohonneisiin kuluihin ja liian pieniin tuottajahintoihin.

Maatalous on yhteiskunnan tärkeimpiä perusrakenteita. Ilman ruokaa emme pysy hengissä.

Ruoantuotantoinfra on sellainen, että jos sen kerran päästää romahtamaan, sitä on hyvin hankala nostaa ylös. Aikaa kuluu helposti vuosikymmeniä.

Siksi suomalaisen maataloustuotannon selviäminen on kansakunnan kohtalon kysymyksiä. Globaalien ruokamarkkinoiden ja muiden maiden ruoantuotannon varaan emme voi heittäytyä. Se olisi riskialtista ja vastuutonta.

Viimeistään koronapandemia ja nyt käynnissä oleva Ukrainan kriisi ovat opettaneet, että maailma on hyvin arvaamaton, ja huoltovarmuus on äärimmäisen tärkeä asia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi