Mainos: Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 2 kk 11,90 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Tilaajille

Näy­tel­mäar­vio: Kaup­pa-au­to on ke­sä­teat­te­ria par­haim­mil­laan

Kuusamon Näyttämön kesäteatterinäytelmä Kauppa-auto kerää kehuja niin tulkinnasta kuin musiikista. Arvion mukaan näytelmä jää pyörimään mieleen vielä seuraavanakin päivänä.

Tanssia Kanssasi on niin hyvä olla -biisin tahdissa.
Tanssia Kanssasi on niin hyvä olla -biisin tahdissa.
Kuva: Pirkko Mäkelä

Näin on! – Kuusamon Näyttämö on valmistanut Torankijärven rantaan Markku Pölösen käsikirjoittaman ja Kai Lehtisen ohjaaman nostalgisen musiikkikomedian Kauppa-auto. Eletään 70-lukua, jolloin kauppa-autot kulkivat pitkin maaseutua ja tarjosivat palvelujensa ohella kohtaamispaikan harvaan asuttujen seutujen ihmisille. Pienen kylän asukkaat yrittävät yhdessä pysyä mukana muuttuvassa maailmassa. Ja pyörillä kulkevasta kaupasta voi ostaa lähes kaikkea mitä ihminen tarvitsee, esim. sittisootaa, pilsneriä tai syklamaatilla makeutettua Rymd -mehujauhetta.

Kauppiaat Erkki ja Eila Kohvakka ovat parkkeeranneet pakokaasuja pössäyttelevän menopelinsä tien laitaan keskelle ei mitään. He odottelevat Kejosta, joka on tilannut autolle metsätraktorinsa osia. Eilan kaupunkielämää haikaileva naimaton sisko Kipa on tullut Kohvakoille kesätöihin. Näyttävä ja kipakka Kipa alkaa pian ärsyttää Erkkiä, joten hän kehittelee keinon päästä eroon moderneja ajatuksia levittävästä kälystään.