Joko luit: Aino, 10, Kuu­sa­mos­ta lähtee Hel­sin­kiin lasten omiin "Linnan juh­liin"

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Nyt tulee taas lunta – mitä luulet, oliko Kuu­sa­mon kesä todella näin lyhyt?

Lunta sateli Rukan ja Kuusamon välillä perjantaina iltapäivällä.
Lunta sateli Rukan ja Kuusamon välillä perjantaina iltapäivällä.
Kuva: Aleksanteri Pikkarainen

Vääräleukojen mukaan Kuusamon kesä jäi tänä vuonna lyhyeksi. Helatorstai oli ensimmäinen todella keväinen päivä. Ilmatieteen laitoksen mittausten perusteella lämpötila kävi torstaina ylimmillään liki 14 asteessa. Ihmiset kulkivat t-paidoissa, torilla oli jonoa jätskikopille ja moottoripyörät oli otettu talleista ajoon.

Perjantaiaamuna kaikki oli toisin: elohopea kolkutteli mittarissa taas nollan seutuja. Ilmatieteen laitoksen mukaan lentoaseman mittauspisteellä oli kylmimmillään 1,2 astetta kello 6.30. Iltapäivällä tuli jo räntää ja lumihiutaleita.

Oliko kesä todella tässä? Lauantain vastaiseksi yöksi on luvassa yöpakkasia pahimmillaan -3 astetta. Viikonloppuna päivän ylimmät lämpötilat lämpötilat nousevat 7-8 asteeseen. Maanantain vastaiseksi yöksi on luvassa jopa lumisadetta. Yöpakkasia luvataan myös tiistain ja keskiviikon vastaisiksi öiksi.

10 vuorokauden ennusteessa lämpimin lämpötila on kaukana: ensi viikon sunnuntaina. Silloinkin lupeissa on vain 11 astetta.

Mitä sinä arvelet, tuleeko kesää tänä vuonna ollenkaan? Lähetä oma sääkuvasi, julkaisemme niitä Facebookissa, verkkosivuilla ja lehdessä mahdollisuuksien mukaan!