Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Oikeus pui Kuu­sa­mon koh­ta­lo­kas­ta työ­ta­pa­tur­maa – painava kauha putosi päälle, yksi kuoli ja toinen louk­kaan­tui

Kuusamon kohtalokas työtapaturma otettiin tiistaina Oulun käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui, kun noin 1500 kiloa painava kaivinkoneen kauha irtosi ja osui heihin työmaalla kesäkuussa 2019.

Syyttäjä vaatii, että käräjäoikeus tuomitsee kolme henkilöä työturvallisuusrikoksesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Hän katsoo heidän olevan asemansa vuoksi vastuussa tapahtuneesta ja vaatii, että heidän edustamansa yritys tuomitaan 7000 euron suuruiseen yhteisösakkoon.

Syyttäjä väittää, että syytetyt aiheuttivat tapaturman kaivinkoneen kauhan kiinnitysmekanismia koskevalla huolimattomuudellaan. Syyttäjän haastehakemuksen mukaan kaivinkoneen huolto- ja korjaustoimet oli laiminlyöty kyseisessä yrityksessä niin, että sen kauhan kiinnitys oli viallinen ja kauha pääsi tippumaan kiinnityksistään.

Syyttäjän mielestä tämä viallisuus oli usean henkilön tiedossa ja aiheutti ennakoitavan tapaturman vaaran.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi