Uskaltaako tänä pääsiäisenä syödä suklaata? Kysymys on saattanut vilahtaa mielessä, kun viime viikolla paljastui suuri Kinder-tuotteiden takaisinveto koko Euroopassa.
– Totta kai uskaltaa! Takaisinvetoprosessi kauppaketjuissa toimii Suomessa erinomaisesti ja näinä päivinä on varmasti jo epäilyksenalaiset tuotteet siirretty pois kauppojen hyllyiltä, ylitarkastaja Mika Varjonen Ruokavirastosta vastaa.
Ilmitullut salmonellaepäily kohdistuu vain yhteen tehtaaseen ja sen Kinder-tuotteisiin. Kyse ei ole yleisestä suklaaseen liittyvästä riskistä, vaan todennäköisestä salmonellaongelmasta tuon tehtaan tuotantolinjastossa, Varjonen sanoo.
Salmonellan riskiä ei kuitenkaan kannata ottaa.
– Vaikka Ferrero Scandinavian ilmoittamissa tuotteissa ei olekaan todettu salmonellaa, ovat viestit muissa maissa tehdyistä ruokamyrkytysselvityksistä niin hälyttäviä, että näitä tuotteita on syytä välttää ja pakkausmerkinnät tutkia huolellisesti.