Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Juuri nyt: Hyvälle tyy­pil­le 500 euroa – tai­val­kos­ke­lai­nen puu­ta­va­ra-au­ton­kul­jet­ta­ja Juha Par­viai­nen sai Met­sä­mies­ten Säätiön sti­pen­din

Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Oletko miet­ti­nyt, us­kal­taa­ko tänä pää­siäi­se­nä syödä suk­laa­ta? Koil­lis­sa­no­mat otti selvää

Uskaltaako tänä pääsiäisenä syödä suklaata? Kysymys on saattanut vilahtaa mielessä, kun viime viikolla paljastui suuri Kinder-tuotteiden takaisinveto koko Euroopassa.

– Totta kai uskaltaa! Takaisinvetoprosessi kauppaketjuissa toimii Suomessa erinomaisesti ja näinä päivinä on varmasti jo epäilyksenalaiset tuotteet siirretty pois kauppojen hyllyiltä, ylitarkastaja Mika Varjonen Ruokavirastosta vastaa.

Ilmitullut salmonellaepäily kohdistuu vain yhteen tehtaaseen ja sen Kinder-tuotteisiin. Kyse ei ole yleisestä suklaaseen liittyvästä riskistä, vaan todennäköisestä salmonellaongelmasta tuon tehtaan tuotantolinjastossa, Varjonen sanoo.

Salmonellan riskiä ei kuitenkaan kannata ottaa.

–  Vaikka Ferrero Scandinavian ilmoittamissa tuotteissa ei olekaan todettu salmonellaa, ovat viestit muissa maissa tehdyistä ruokamyrkytysselvityksistä niin hälyttäviä, että näitä tuotteita on syytä välttää ja pakkausmerkinnät tutkia huolellisesti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.