Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Olym­pia­ko­mi­tea jakoi tukea – myös Koil­lis­maal­le palasia

Talvilajeille ja hiihtosuunnistukselle jaettiin yli kaksi miljoonaan euroa. Osa tukieuroista valuu Koillismaan suuntaan esimerkiksi Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan toimintojen kautta.

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö teki toukokuun lopulla päätökset talvilajien tehstamistuista kaudelle 2022-23. Kymmenelle talviolympialajille ja hiihtosuunnistukselle jaettiin kaikkiaan 2 250 000 euroa ja neljälle talviparalympialajille 73 800 euroa. Tukea on tulossa jossain määrin myös Koillismaan suuntaan esimerkiksi Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan toimintoihin.

Huippu-urheiluyksikön tehostamistuet ovat merkittävä panostus suomalaisen ammattivalmentajuuden tukemiseen. Julkaistuissa päätöksissä suoraan ammattivalmentajuuden mahdollistamiseen suunnataan yli 37 prosenttia (864 000 euroa). Kun kesälajien tukipäätökset lasketaan mukaan, summa kohoaa yli 2,5 miljoonaan euroon.

– Menestyvän valmentautumisen ja sen tukemisen tulee olla entistä vahvemmin kaiken toiminnan keskiössä. Valmentajat ja moniammatillinen tiimi urheilijoiden valmentautumisen tukena ovat ratkaisevimpia tekijöitä urheilijoiden avittamisessa huippumenestykseen. Valmentaja on se liima, joka nivoo kaiken osaamisen mahdollisimman vaikuttavaan muotoon urheilijan tueksi, Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön virkaatekevä johtaja Leena Paavolainen lausuu Olympiakomitean tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi