Juuri nyt: Kolme kuu­sa­mo­lais­ta kes­kus­ta­vai­kut­ta­jaa erosi puo­lueen jä­se­nyy­des­tä

Luonnonsuojelu: Nokia pe­rus­taa uuden luon­non­suo­je­lu­alueen Ala-Kit­kal­le

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Osuus­pan­kit suun­nit­te­le­vat yh­dis­ty­mis­tä – pank­ki­toi­min­ta jat­kui­si Käy­läs­sä vä­hin­tään viiden vuoden ajan

Kuusamon ja Käylän osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä.
Kuusamon ja Käylän osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä.
Kuva: VESA TYNI

Kuusamon ja Käylän Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä. Tavoitteena on, että OP Käylän toiminnot yhdistetään osaksi OP Kuusamoa ja näin turvataan asiakaspalvelu myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä. Osuuspankit kertovat suunnitelmistaan tiedotteella.

Yhdistymistä on valmisteltu pankkien hallituksissa ja tiistaina ne hyväksyivät järjestely- ja sulautumisasiakirjat. Myös pankkien hallintoneuvostot kannattavat yksimielisesti yhdistymistä. Järjestelyasiakirjoissa sovitun mukaisesti asiakkaiden nykyiset palvelut säilyisivät ennallaan ja pankkitoiminta jatkuisi Käylässä nykyisissä toimitiloissa vähintään viiden vuoden ajan.

Yhdistymissuunnitelmaa valmistelleet pankkien hallitukset katsovat tiedotteen mukaan velvollisuudekseen rakentaa vastuullista osuuspankkitoimintaa. Tavoitteena on palvelukyvyn, riskienhallinnan, tehokkuuden ja ennen kaikkea asiakkaiden tarpeiden pohjalta paras malli. Lopullinen päätös yhdistymisestä tehdään kummankin pankin osuuskuntakokouksessa helmikuussa. Yhdistyminen on tarkoitus toteuttaa 31.8.2018.

Asiakaskäyttäytymisen ja -tarpeiden muutos, pankkeihin kohdistuvan sääntelyn kiristyminen sekä finanssialan uudenlainen kilpailu vaativat kuitenkin pankkien palvelukyvyltä ja tehokkuudelta jatkuvasti enemmän.

Toteutuessaan yhdistyminen mahdollistaisi molempien pankkien asiakkaille tasapuolisen hyvät pankkipalvelut kaikissa kanavissa myös tulevaisuudessa. Uuden pankin kilpailukykyä parantaisi hallinnollisten tehtävien keskittäminen. Näin asiakaspalveluun vapautuisi enemmän aikaa ja sen laatuun voitaisiin panostaa, pankit tiedottavat.

Suunnitelman mukaan OP Käylän henkilöstö siirtyisi OP Kuusamon palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Pankkien mukaan yhdistyminen mahdollistaa henkilöstölle monipuolisen ja laajan kehittymisen sekä urapolkumahdollisuuden pankin sisällä. OP Käylän toimitusjohtaja Piia Mourujärvi on jo aiemmin valittu OP Taivalkosken toimitusjohtajaksi 1.2.2018 alkaen.

OP Kuusamon toimitusjohtajana on suunniteltu jatkavan sen nykyinen toimitusjohtaja Kari Kivelä.

OP Käylän omistaja-asiakkaille järjestetään info- ja keskustelutilaisuus torstaina 11.1.2018 kello 18 Käylän maamiesseuran talolla (Korpihovi), Sallantie 53 A, 93900 Kuusamo.