Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Ou­lu-Koil­lis­maan pe­las­tus­lai­tok­sen alueel­la saa ampua ilo­tu­lit­tei­ta ve­net­sia­lais­vii­kon­lop­pu­na – ilo­tu­li­tus sal­lit­tu kui­ten­kin vain taa­ja­ma-alueen ul­ko­puo­lel­la

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos on päättänyt, että alueella saa venetsialaisviikonloppuna ampua ilotulitteita taajama-alueiden ulkopuolella. 

Yksityisen ilotulituksen saa järjestää 29. elokuuta kello 18-24 välisenä aikana. 

Lentokenttien vuoksi ilotulitus on kuitenkin kielletty koko Oulunsalon alueella ja Kuusamossa noin viiden kilometrin säteellä lentokentästä. Kyseisillä alueilla ei saa ilotulittaa ilman pelastusviranomaisille tehtävää ilmoitusta ja pelastusviranomaisen tekemää päätöstä. 

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen alue kattaa Oulun lisäksi Hailuodon, Iin, Kempeleen, Kuusamon, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Pudasjärven, Taivalkosken, Tyrnävän ja Utajärven kunnat. 

Venetsialaisviikonloppuna on saanut ampua ilotulitteita myös aiempina vuosina ilman erillistä ilmoitusta pelastuslaitokselle. 

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos kuitenkin muistuttaa, ettei ilotulitteita saa käyttää, mikäli alueella on voimassa metsäpalovaroitus. 

Näin ilotulitat turvallisesti

Noudata ikärajoja. Lähes kaikkien ilotulitteiden ikäraja on 18 vuotta.

Älä käytä ilotulitteita päihtyneenä.

Älä käytä hätäraketteja ilotulitteena.

Lue tuotteen käyttöohjeet.

Ammu ilotulitteet etäällä rakennuksista ja katsojista.

Tue ilotulite huolellisesti.

Käytä suojalaseja.