Juuri nyt: Kolme kuu­sa­mo­lais­ta kes­kus­ta­vai­kut­ta­jaa erosi puo­lueen jä­se­nyy­des­tä

Luonnonsuojelu: Nokia pe­rus­taa uuden luon­non­suo­je­lu­alueen Ala-Kit­kal­le

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pankin rooli muuttui mutta tun­ne­si­de pysyy

Pankkia ei olla laittamassa kiinni, muistutti Piia Mourujärvi perjantaina. Palveluiden tarjoamista on helppo jatkaa Käylässä äskettäin remontoiduissa tiloissa.
Pankkia ei olla laittamassa kiinni, muistutti Piia Mourujärvi perjantaina. Palveluiden tarjoamista on helppo jatkaa Käylässä äskettäin remontoiduissa tiloissa.
Kuva: Riina Puurunen

OP Käylän pankinjohtajana viimeiset lähes kolme vuotta toiminut Piia Mourujärvi tuntee asiakkaansa.

– Monen omia vanhempia ja sukua on ollut perustamassa Käylään pankkia ja huolehtimassa siitä. Kyläpankilla varmistettiin, että täällä pystyttiin elämään, kylä kasvoi ja kehittyi.

Isännät laittoivat osuuskassaan omistaan. Niille lainattiin, jotka tarvitsivat toimeentulonsa turvaamiseksi esimerkiksi hevosen.

Pankin tehtävä oli turvata, että alue kehittyy ja niin tapahtuikin, sanoo Mourujärvi.

– Solidaarisuustarvetta ei enää ole, mutta pankki tarvitsee edelleenkin hankkeita, joissa voi olla mukana rahoittajana ja viemässä eteenpäin oman alueen elinvoimaisuutta.

OP Käylän rooli on ollut jo tovin olla tarjoamassa lähituntumassa peruspankkipalveluita ja olla näkyvä osa elävää Käylän kylää. Moderniksi remontoitu pankin talo, mäellä keskellä kylää, on kuin isännänviiri salossa.

Mourujärvi sanoo, että Käylän OP:n yhdistämissuunnitelmat Kuusamon Osuuspankkiin herättää tunteita.

– Mutta toivottavasti järki sillä tavalla voittaa, että peruspalveluiden turvaaminen nousee ensisijaiseksi asiaksi. Niiden jatkuminen pyritään turvaamaan sillä, että ollaan osa isompaa.

Palveluiden turvaaminen Käylässä vähintään viideksi vuodeksi ei ole tyypillinen ratkaisu, sanoo Mourujärvi.

– Se on pidempi aika kuin mitä yleensä sulautumissopimuksissa on.

Taivalkosken OP:n johtajaksi jo siirtynyt Piia Mourujärvi kommentoi OP Käylän yhdistymissuunnitelmia OP Kuusamoon perjantaina Käylässsä järjestellessään perjantai-illan osuuskunnan kokousta.

”Solidaarisuus-tarvetta ei enää ole, mutta pankki tarvitsee edelleenkin hankkeita, joissa voi olla mukana rahoittajana.