Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Paula Suo­mi­sen vie­ras­ko­lum­ni: Vanha rouva lähti kau­pun­kiin ja kadotti in­tia­lai­sen ja Pen­tik-lau­ta­sen – miksi de­sign­lau­ta­nen oli mukana ja mistä se lopulta löytyi?

Vieraskolumni

Vanha rouva lähtee maalikylistä kaupunkiin. Majoittuu vaatimattomaan, mutta viihtyisään vieraskotiin, lyijylasien katveeseen. Avaa sudennälkäisenä jääkaapin ottaakseen aamulla jättämänsä eväät. Mutta ei voi uskoa silmiään. Molemmat ovat poissa; intialainen ja Pentik lautanen.

Pari epätietoisuuden päivää kuluvat vaihtelevien tuntein. Toisinaan vanha rouva soimaa itseään. Toisinaan sopivan tilaisuuden tullen tarkkailee herkän vainunsa turvin muita; mahdollisia lautasvarkaita.

Tukeva ruotsinkielinen kulkee epäilyttävän äänettömästi. Miksi piti kertoa olevansa Åbo Akademian opiskelija, vaikka kysyin vain ”onko häneltä kadonnut eväitä”? Viittaako valtava habitus hallitsemattomaan ruuan himoon, joka pakottaa kajoa-maan kaikissa olosuhteissa ruokaan kuin ruokaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi