Joko luit: Kuu­sa­mon Vuoden mök­ki­läi­sen Pekka Er­vas­tin en­si­kos­ke­tus mökillä vie­tet­tyyn aikaan ta­pah­tui jo lap­suu­des­saan

Viikon kysymys: Hyö­dyn­sit­kö Black Friday tai Cyber Monday tar­jous­kam­pan­joi­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pen­ti­kil­lä edessä 50-vuo­tis­juh­la­vuo­si – Ko­ro­na­ke­vät kiih­dyt­ti uu­dis­tu­mis­taPentik Oy on vahvalla uudistumisen tiellä. Viime syksynä aloitettu uudistuminen sai koronakevään aikana vauhtia rattaisiin, kun koronan äkkivaikutus iski myös Pentikiin. Suurin osa myymälöistä oli kiinni muutaman kuukauden ajan. Nyt kesän myötä asiakkaat ovat taas liikkeellä, ja kiihtyvä kotimaan matkailu näkyy positiivisesti varsinkin tienvarsikohteissa. Etenkin Pentikin päätoimipaikassa Posiolla myynti on käynyt erittäin hyvin, kerrotaan Pentikin tiedotteessa.

Oma keramiikkatuotanto Suomessa on ollut Pentikille aina liiketoiminnan tärkeä kulmakivi. Vaikka tehdas jouduttiin sulkemaan tilapäisesti pahimman kriisin ajaksi, on tuotekehitys pyörinyt täysillä myös koronakevään ajan. Uutta mallistoa on suunniteltu Anu Pentikin johdolla, ja lopputulos esitellään ensi keväänä, Pentikin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Historia toistaa tässä itseään. Aikanaan 90-luvun lamassa Anun suunnittelema Aino-astiasto oli tärkeässä roolissa vaikeasta ajasta selviämisessä. Nyt tilanne on oleellisesti erilainen, mutta edelleen yhtiö vannoo kehittämisen ja uudistumisen nimeen, myös kriisiaikoina, tiedotteessa todetaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.