Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Tilaajille

Pe­rus­suo­ma­lai­set ja­kau­tu­mas­sa taas kahteen leiriin Kuu­sa­mos­sa –  Tero Kokko ei nauti val­tuus­to­ryh­män luot­ta­mus­ta, ja kutsui ko­kouk­sen koolle vasta vuo­del­le 2025 – Koil­lis­sa­no­mat sai ko­kous­kut­sun hal­tuun­sa

Tero Kokko syrjäytettiin valtuustoryhmän puheenjohtajan paikalta luottamuspulan takia. Perussuomalaisten hallitus suivaantui tästä ja tiedotti kokouksen olleen laiton. Mistä oikein on kyse?

-
Kuva: Mikko Halvari

Perussuomalaisten Kuusamon valtuustoryhmä valitsi kokouksessaan Tarja Leinonen-Viinikan puheenjohtajaksi Tero Kokon tilalle. Tämä viime viikon lauantaina pidetty kokous on Kuusamon Perussuomalaiset ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Tapio Lämsän mukaan laiton, koska puheenjohtaja Tero Kokko oli jo aiemmin kutsunut kokouksen määräajassa koolle. Tällöin varapuheenjohtaja ei voi valtuustoryhmän sääntöjen mukaan kutsua kokousta koolle.

Koillissanomat sai käsiinsä Kokon lähettämän kutsun, johon Lämsä viittaa. Kyseisessä kutsussa kokouspäivämääräksi oli kirjattu 31.5.2025 klo 23.59. Kokouskutsu oli päivätty 12.10.2021. Kokouskutsussa kerrottiin kokouksessa käsiteltävän muun muassa valtuustoryhmän puheenjohtajan erottamista luottamuspuolan vuoksi.