Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Toimittajalta: Olisiko nyt hyvä aika miettiä käy­te­tyn lahjan an­ta­mis­ta? Suurin osa suo­ma­lai­sis­ta ottaisi vastaan käy­te­tyn lahjan, mutta vain puolet on sel­lai­sen saanut

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pe­tä­jä­kan­kaan ladun tekoon maa­nan­tai­na uhkien edessä: "Kovat sateet voivat ve­sit­tää koko hank­keen" – myös se mie­ti­tyt­tää, pal­jon­ko kausi pitenee 50 000 eurolla

Rukalla hiihdetään jo. Kalle Saapunki Susi-Kallen patsaan vieressä.
Rukalla hiihdetään jo. Kalle Saapunki Susi-Kallen patsaan vieressä.
Kuva: Mikko Halvari

Petäjäkankaan tykkilumesta tehtävän ladun rakentaminen alkaa tänään maanantaina, yhdyskuntajohtaja Mika Mankinen kertoo.

– Aluksi kuoritaan puru pois varastokasan päältä. Lumen levittäminen aloitetaan ilmojen jäähdyttyä alkuviikolle ennustetun vesisateen jälkeen, mikäli ennuste ei muutu. Mutta lauha sää ja kovat sateet voivat vesittää koko varastolumihankkeen.

Varastolumen latu on hiihdettävissä kahden-kolmen päivän kuluttua siitä, kun lumen levittäminen aloitetaan.

Petäjäkankaan ladun varteen tehtiin viime kevättalvella kaksi tykkilumikasaa, jotka levitetään kilometrin mittaiseksi laduksi. Mankisen mukaan lumen pitäisi riittää noin puolen metrin paksuiseksi patjaksi.

– Lisäksi jos tulee pakkasia eikä ole lumisateita, latua lumetetaan tykkikalustolla.

Tämä on nyt ensimmäinen syksy, kun Petäjäkankaan ensilumen latu tehdään edellisen talven tykkilumesta. Mankisen mukaan varastolumen tekoa on tarkoitus jatkaa tulevaisuudessakin.

– Tietenkin täytyy pohtia hankkeen kannattavuutta. Jos saamme varastolumella hiihtokautta pidennettyä syksystä esimerkiksi vain yhdellä viikolla, voi pohtia onko se sen arvoista. Tykkilumen teko ja levittäminen maksaa nimittäin noin 50 000 euroa.

Mankinen on kirjoittanut asiasta myös blogissaan, joka löytyy kaupungin sivulta.

”Tietenkin täytyy pohtia hankkeen kannattavuutta.