Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Viikon kysymys: Onko mie­les­tä­si oi­keu­tet­tua, että yk­si­tyis­tä mal­min­et­sin­tää ra­hoi­te­taan valtion kas­sas­ta?

Kuvaajalta: Ur­hei­li­ja, edes­ot­ta­muk­sia kat­so­taan poik­keuk­set­ta suu­ren­nus­la­sin läpi – käyt­täy­dy kuten esi­ku­van kuuluu

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Pitääkö suomen kie­les­tä olla huo­lis­saan? Ou­lu­lai­nen kan­san­edus­ta­ja Pekka Ait­ta­kum­pu haluaa edus­kun­nan puhuvan asiasta – "Eng­lan­ti on hyvä renki mutta huono isäntä"

Uhkaako suomen kieli rapautua, kun englanti ujuttautuu kaikkialle? Kansanedustaja Pekka Aittakumpu on jättänyt asiasta eduskunnalle keskustelualoitteen. Professori Jari Sivonen ihmettelee, mistä johtuu oman kansalliskielen väheksyminen.

-
Kuva: Leo Kärsämä

Keskustan oululainen kansanedustaja Pekka Aittakumpu (kesk.) on jättänyt eduskunnan puhemiesneuvostolle keräämänsä keskustelualoitteen, jossa hän haluaa, että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun suomen kielen asemasta.

Kimmokkeen tähän hän sai, kun ministeriöt muuttavat sähköpostiosoitteitaan englanninkielisiksi ja Helsingin pormestari ehdotti, että pääkaupunki voisi julistautua englanninkieliseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi