Toimittajalta: Toi­mit­ta­jal­ta: In­huil­laan­kos nyt oikein ura­kal­la vai syö­dään­kös samalta lau­ta­sel­ta?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen ra­ken­ta­mi­nen alkaa – val­mis­te­lu­toi­mi­elin vastaa pää­tök­sen­teos­ta ensi vuoteen saakka

Eduskunta on hyväksynyt sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistusta koskevan lakikokonaisuuden ja lain hyvinvointialueesta. Kokonaisuudessaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisvastuu siirtyy hyvinvointialueille 1.1.2023 alkaen, kerrotaan POPSoten tiedotteessa.

Pohjois-Pohjanmaa muodostaa yhden Suomen 21 hyvinvointialueesta. Väliaikainen valmistelutoimielin on hyvinvointialueen ylin päätöksentekoelin, kunnes aluevaltuusto ja sen asettama aluehallitus aloittavat toimintansa vuoden 2022 maaliskuussa.

Tänä aikana toimielimelle antaa poliittista ohjausta suppea ja laaja poliittinen seurantaryhmä.

Väliaikainen valmistelutoimielin kokoontui ensimmäisen kerran tiistaina 6.7. Valmistelutoimielin järjestäytyi, kävi läpi voimaanpanolain mukaiset tehtävät ja toimivallan sekä hyväksyi työjärjestyksen.

Kokouksessa hyväksyttiin, että Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen väliaikaishallinnon talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut hankitaan Monetra Oulu Oy:ltä.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.