Juuri nyt: Posion käyt­töön ottama va­lio­kun­ta­mal­li li­sän­nyt avoi­muut­ta ja yh­teis­työ­tä – Kun­nan­joh­ta­ja: "Pää­tök­siin si­tou­du­taan po­ru­kal­la, tämä on de­mo­kra­tiaa par­haim­mil­laan"

Joko luit: Kun Antero Ve­te­läi­sen, 91, penkki va­ras­tet­tiin, ei mies jäänyt pyö­rit­te­le­mään peu­ka­loi­taan har­mis­tuk­sis­saan – hän teki tilalle kaksi uutta

Päätoimittajalta: Oma­pe­räi­syy­den ko­ros­ta­mi­nen on pienten kylien elin­eh­to – kyl­lä­hän sinäkin tiedät Puo­lan­gan pes­si­mis­min tai Sii­ka­lat­van sie­me­net?

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maan kes­kus­ta esittää Olli Rehniä puo­lueen pre­si­dent­ti­eh­dok­kaak­si

Olli Rehn on Pohjois-Pohjanmaan keskustalaisten suosikki puolueen puheenjohtajaksi. Arkistokuva.
Olli Rehn on Pohjois-Pohjanmaan keskustalaisten suosikki puolueen puheenjohtajaksi. Arkistokuva.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Pohjois-Pohjanmaan keskusta esittää Suomen Pankin pääjohtajaa Olli Rehniä puolueen presidenttiehdokkaaksi. Lauantaina Pyhäjärvellä kokoontunut piirikokous kertoo tiedotteessa pyytävänsä Rehniä antamaan suostumuksensa ehdokkuuteen vuoden 2024 vaaleissa.

Piirikokouksen mielestä Rehnissä yhdistyy tasavallan presidentiltä vaadittava kyky itsenäiseen ajatteluun sekä kokemus kansallisen ja kansainvälisen tason päättäjänä toimimisesta.

– Hän hahmottaa kaukonäköisesti Suomen ja suomalaisten tulevaisuutta ohjaavia kehityskulkuja, tiedotteessa sanotaan.

Olli Rehn on toiminut muun muassa kansanedustajana, ministerinä, Euroopan parlamentin jäsenenä ja Euroopan komission komissaarina.