Juuri nyt: Ui­ma­nie­men­tien re­mon­tis­sa Po­siol­la pal­jas­tui iso öl­jy­va­hin­ko – ”Saas­tu­nut­ta maa-ai­nes­ta olemme pois­ta­neet ja ajaneet 20 kuor­ma-au­ton la­val­lis­ta pi­laan­tu­nei­den maa-ai­nes­ten kä­sit­te­ly­lai­tok­seen Kemiin”

Viikon kysymys: Onko vapetus eli säh­kö­tu­pa­koin­ti tuttu ilmiö? – Kerro ko­ke­muk­sis­ta­si viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Poh­jois-Poh­jan­maan kes­kus­ta­nai­set esittää Par­viais­ta Kes­kus­ta­nais­ten johtoon

Keskustanaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri syyskokous päätti esittää Ulla Parviaista jatkamaan Suomen Keskustanaisten puheenjohtajana. Edustajakokous, jossa valinta tehdään, pidetään 15.-16.6.2019 Jyväskylässä.

Pohjois-Pohjanmaan Keskustanaiset tukee MEP Mirja Vehkaperän uudelleen valintaa Euroopan parlamenttiin.

Piirin puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Johanna Vakkuri Oulusta ja varapuheenjohtajana jatkaa Ulla Savola Haapajärveltä. Johtokunnan jäseniksi valittiin muun muassa Anne Meriläinen Kuusamosta.

Varajäseniksi valittiin muun muassa Liisa Siikaluoma Kuusamosta,.

Mielenterveys on hyvinvoinnin tila, jossa ihminen pystyy näkemään omat kykynsä ja selviytymään elämään kuuluvissa haasteissa sekä työskentelemään ja ottamaan osaa yhteisönsä toimintaan. Näin määrittelee mielenterveyden Maailman terveysjärjestö WHO. Mielenterveyden ongelmat ovat kasvussa kaikissa ikäluokissa. Tämä on huolestuttava suunta.

Meidän tulee tarjota tukea ja apua ongelmien ratkaisuun sekä löytää keinoja ongelmien ennaltaehkäisyyn. Sipilän hallituksen mielenterveystyöhön osoittama 30 milj. euroa on hyvä avaus, mutta tarvitaan edelleen lisäpanostuksia. Ennaltaehkäisevä työ ja monipuoliset, matalan kynnyksen tukitoimet niin lasten ja nuorten koulutiellä kuin aikuisille edesauttavat hyvän mielenterveyden säilymistä.

Psykologien koulutuksen saaminen Pohjois-Suomeen on ehdottoman tärkeää, jotta työtä tekemään saadaan koulutettua henkilöstöä nimenomaan pohjoiseen Suomeen, toteavat keskustanaiset.