Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Porojen ai­heut­ta­mat va­hin­got tuo­mio­is­tui­miin – Hal­li­tus esittää porojen ai­heut­ta­mien va­hin­ko­jen ar­vioin­nin ja rii­dan­rat­kai­sun uu­dis­ta­mis­taHallitus on antanut eduskunnalle tänään maanantaina 5. lokakuuta esityksen laista poronhoitolain muuttamiseksi. Uuden lain myötä poronhoitoalueelle perustetaan porovahinkolautakunta ja lainkäyttötoimivalta riita-asioissa siirtyy yleisille tuomioistuimille.

– Hallituksen esittämä laki lakkauttaa nyt käytössä olevat kuntakohtaiset arvioimislautakunnat. Lautakunnat ovat tähän asti toimineet ratkaisijoina ensiasteen riidoissa, jotka koskevat porojen viljelyksille, taimikoille ja asuntojen pihoille aiheuttamien vahinkojen korvaamista sekä alueiden aitaamista, sanotaan maa- ja metsätalousministeriön tiedotteessa,.

Esityksen mukaan poronhoitoalueelle perustetaan porovahinkolautakunta, joka toimii alueella puolueettomana ja riippumattomana asiantuntijaelimenä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi