Mainos: Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 2 kk 11,90 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Po­sio­lai­sis­ta 62 pro­sent­tia on saanut en­sim­mäi­sen ko­ro­na­ro­kot­teen – Nyt ro­ko­tuk­siin kut­su­taan kaikki yli 16-vuo­tiaat

Posiolaisista 62 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen.
Posiolaisista 62 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen.
Kuva: Kirsi Junttila

Posiolaisista 62 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Yli 80-vuotiaista 50 prosenttia on saanut myös tehosteannoksen. Lähiviikkoina rokotustahti jatkuu kiivaana.

Nyt rokoteajanvaraus avataan myös nuorimmille ikäryhmille. Kaikki 16-vuotta täyttäneet posiolaiset voivat nyt ilmoittautua rokotettavaksi, Posion kunnan tiedotteessa sanotaan.

Mikäli työssäkäyvällä posiolaisella on vaikeuksia saapua rokotteelle päiväaikaan voi hän ilmoittaa ajanvaraukseen toivovansa ilta-aikaa. Posiolla työskentelevien ulkopaikkakuntalaisten rokottaminen tapahtuu ensisijaisesti kotipaikkakunnalla, mutta mikäli rokotuksen järjestäminen siellä osoittautuu kohtuuttomaksi, voidaan rokotus antaa myös Posiolla, tiedotteessa sanotaan.

Tehosterokote annetaan ensisijaisesti 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Mikäli rokotteita on saatavilla runsaasti, voidaan tehosteväliä lyhentää jonkin verran. Ajan tehosterokotukselle saa ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Mikäli tehosterokotusta siirretään, ilmoitetaan asiasta puhelimitse.

Coronarian henkilökunta toivoo mahdollisimman korkeaa rokotekattavuutta.

– Mitä suurempi rokotekattavuus sitä nopeammin pääsemme nauttimaan koronaturvallisesta kesästä. Mikään rokote ei anna 100% suojaa, ei myöskään koronarokote. Suoja vakavalle taudille on kuitenkin hyvä. Kesän aikana EU:ssa valmistellaan rokotepassia, jonka merkitys päätetään jokaisessa jäsenmaassa erikseen. On kuitenkin mahdollista, että rokotesuojaa edellytetään jatkossa esimerkiksi lomamatkailijoilta, johtava lääkäri Kirsi Markula sanoo tiedotteessa.

Rokoteajanvaraus on avoinna ma-pe klo 9-14 p. 040 8012 371.