Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Po­sio­lai­sis­ta jo 42 pro­sent­tia on saanut en­sim­mäi­sen ko­ro­na­ro­kot­teen – ajan­va­raus avataan nyt myös 50-59-vuo­tiail­le

Posiolaisista jo 42 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Ajanvaraus avataan nyt myös 50-59-vuotiaille. Kuvituskuva.
Posiolaisista jo 42 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Ajanvaraus avataan nyt myös 50-59-vuotiaille. Kuvituskuva.
Kuva: Sari Kihnula

Posiolaisista jo 42 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotteen. Ajanvaraus avataan nyt myös 50-59-vuotiaille, kunta tiedottaa.

Iäkkäämpien ja riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen on loppusuoralla ja parhaillaan rokotetaan 60-69- vuotiaita.

Myös ne iäkkäämmät posiolaiset voivat edelleen varata ajan ensimmäiselle rokoteannokselle, jotka aiemmin ovat kieltäytyneet, mutta nyt ovat päättäneet ottaa rokotteen. Myös kaikki THL:n riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat yli 16-vuotiaat henkilöt voivat edelleen ilmoittautua, tiedotteessa sanotaan.

Yli viiden kuukauden ajan Posiolla oleskelevat mökkiläiset voivat myös ilmoittautua ensimmäiselle rokoteannokselle.

THL ja KRAR ovat linjanneet, että myös yli 65-vuotta täyttäneet voivat itse valita saamansa rokotteen. Kuitenkin tehosteannos tulisi olla sama kuin ensimmäinen annos. Tästä poikkeuksena alle 65-vuotiaat AstraZenecalla rokotetut, jotka saavat tehosteannoksensa mRNA-rokotteella eli Pfizer-Biontechin Comirnatyllä tai Modernalla. Posiolle jatkossa tulevat AstraZenecan rokotteet käytetään enimmäkseen tehosteannoksiin.

Rokoteajanvaraus on avoinna ma-pe klo 9-14, p. 040 8012 371.