Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Po­siol­la on annettu noin 900 ko­ro­na­ro­ko­te­an­nos­ta – Lue tästä tuorein tiedote

Posiolla on torstaihin (25.3.) mennessä annettu noin 900 koronarokoteannosta.
Posiolla on torstaihin (25.3.) mennessä annettu noin 900 koronarokoteannosta.
Kuva: Mikko Halvari

Posiolla on torstaihin (25.3.) mennessä annettu noin 900 koronarokoteannosta. Rokottaminen jatkuu Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen ja Kansallisen rokoteasiantuntijaryhmän määräämän rokotusjärjestyksen mukaisesti. Viime viikkoina kaikki saadut rokoteannokset on kohdistettu ikänsä puolesta riskiryhmässä oleville yli 70-vuotta täyttäneille posiolaisille. Yli 70-vuotiaiden rokotukset arvioidaan saatavan valmiiksi viikoilla 14-15, Coronarian tiedotteessa kerrotaan.

THL on todennut myös AstraZenecan koronarokotteen olevan turvallinen yli 65-vuotiaille. Kyseessä oleva rokote oli Suomessakin tauolla yhden viikon varovaisuusperiaatteen nojalla. Vakavia, harvinaisia haittatapahtumia raportoitiin maailmalta 25-55 vuotiaiden naisten ryhmässä eikä Suomessa tämän vuoksi rokotetta enää anneta alle 65-vuotiaille. AstraZenecan rokotetta on maailmalla annettu yli 22 miljoonaa annosta ja sen teho Koronavirustautia vastaan on todettu hyväksi. Jos olet alle 65- vuotias ja olet saanut ensimmäisen annoksen AstraZenecan rokotetta seuraa tiedotteitamme. Tehosteväli on kaikilla rokotteilla 12 viikkoa. Todennäköisesti tehosteannos annetaan jollain toisella rokotteella, tiedotteessa sanotaan.

Rokoteajanvaraus p 040-8012371 ma-pe klo. 9-14

Nyt voi varata aikaa:

-yli 70-vuotiaat posiolaiset

-yli 70- vuotiaiden posiolaisten kanssa samassa taloudessa asuvat omaishoitajat

-Jos olet alle 70- vuotias ja sinulla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (tehty elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpä, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä

-Jos olet alle 70-vuotias ja sinulla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (jatkuvaa lääkitystä vaativa astma tai vaikea sydänsairaus) Sydänsairaudella tarkoitetaan esimerkiksi sydämen vajaatoimintaa, keuhkosydänsairautta, keuhkoverenkierron sairauksia, sydänlihassairauksia ja sepelvaltimotautia. Tähän ryhmään ei kuulu hoidossa oleva pelkkä eteisvärinä, hoitotasapainossa oleva pelkkä verenpainetauti tai lievä läppävika.

Toivomme kärsivällisyyttä ajanvaraukseen soittajille. Toivomme, että jätätte vain yhden takaisinsoittopyynnön. Kuuntelethan tiedotteen loppuun, näin puhelu rekisteröityy järjestelmään. Saat onnistuneesta rekisteröinnistä tekstiviestin puhelimeesi. Tulethan rokotukseen terveenä, maski kasvoilla. Pukeudu lyhythihaiseen puseroon. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Varaudu jäämään tarkkailuun 15 minuutiksi. Tehosteannoksesta saat lisätietoa rokottajaltasi.

Rokoteajanvarauksesta ei tällä hetkellä saa aikoja tehosteannokselle. Jos olet jo aikaisemmin ilmoittautunut rokotejonoomme, nyt ei kannata soittaa uudelleen. Soitamme Sinulle heti kun vuorosi lähestyy.

Kevään mittaan rokotesaatavuuden parantuessa voimme tarjota rokotteita myös Posiolla pidempään oleskeleville ulkopaikkakuntalaisille, tiedotteessa sanotaan.