Tilaajille

Po­siol­le suun­nit­teil­la maas­to­pyö­räi­ly­reit­te­jä –Hank­kees­sa tuot­teis­te­taan Li­vo­jär­ven Hir­si­nie­men alueen ul­koi­lu­reit­te­jä pyö­räi­lyl­le ja sel­vi­te­tään ala­mä­ki­pyö­räi­lyn mah­dol­li­suuk­sia

Posiolle ollaan suunnittelemassa maastopyöräilyreittejä. Hanketta maanantaina kokouksessaan käsitellyt Posion kunnanhallitus päätti hakea rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta kartoitushankkeelle, jossa kunta sitoutuu alustavasti kolmen hankkeen kokonaisuuteen.

Hankkeen tavoitteena on, että toteutettavista reiteistä mahdollisimman moni on rengasreittejä, ja että reitit ovat vaativuustasoiltaan ja pituudeltaan erilaisia. Tavoitteena on lisäksi, että reittien varrella on mahdollisimman monia luonto- ja kulttuurikohteita sekä matkailupalveluita. Toteutettavista reiteistä tulee mahdollisuuksien mukaan monikäyttöreittejä, joita voi käyttää kaikkeen jokamiehenoikeuksilla tapahtuvaan liikkumiseen. Reittipohjina on tavoitteena käyttää mahdollisimman paljon olemassa olevia polkuja, metsäautoteitä ja teitä, hankkeesta hallituksen päätöksessä todetaan.