Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Pro Kuu­sa­mo: Pysyvä kai­vos­uh­ka on jarru pai­kal­li­sel­le elin­voi­mal­le

Kari Miettunen ja Meeri Koutaniemi yhdistyksen hallitukseen.

Pro Kuusamo ry:n puheenjohtaja Jokke Kämäräinen sanoo yhdistyksen pitävän täysin käsittämättömänä tilannetta, jossa kaivosuhka näyttää muodostuvan pysyväksi olotilaksi. Uusimpana toimijana kanadalaisomisteinen EMX Finland on jättänyt Tukesille varauksen Kitkajärvien, Kuontijärven ja Ruka-Valtavaaran väliselle yli 8000 hehtaarin alueelle, kerrotaan Pro Kuusamon tiedotteessa.

– Kuusamon luonto kansallispuistoineen kärsisi vakavasti kaivostoiminnasta. Seurausvaikutukset iskisivät puhtaaseen luontoon perustuvien elinkeinojen ja tuotteiden maineeseen, kysyntään ja työpaikkoihin. Kuusamon kiinnostavuus asuinpaikkana heikkenisi. Kysynnän väheneminen johtaisi Kuusamon palvelujen ja työpaikkojen laskukierteeseen,  toteaa Kämäräinen tiedotteessa.

EMX Finland on jättänyt Tukesille varauksen Kitkajärvien, Kuontijärven ja Ruka-Valtavaaran väliselle yli 8000 hehtaarin alueelle.
EMX Finland on jättänyt Tukesille varauksen Kitkajärvien, Kuontijärven ja Ruka-Valtavaaran väliselle yli 8000 hehtaarin alueelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.