Tilaajille

Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Kahdella pohjoissuomalaisella on arvosanapistemäärältään Suomen paras ylioppilastutkintotodistus. Kahdeksan laudaturin ylioppilaalle Jesse Pyykköselle tärkeintä on asioiden kokonaisvaltainen ymmärtäminen.

Kahdeksan laudaturin ylioppilas Jesse Pyykkönen sanoo jaksaneensa panostaa opiskeluun, koska hänellä on kova tiedonjano.
Kahdeksan laudaturin ylioppilas Jesse Pyykkönen sanoo jaksaneensa panostaa opiskeluun, koska hänellä on kova tiedonjano.

Kahdeksan laudaturia ja kolme eximiaa. Jotain tämmöistä pudasjärveläinen Jesse Pyykkönen uskalsi odottaa, olihan hän tehnyt paljon töitä ja menestynyt koulussa. Tämän kevään arvosanapistemäärältään paras ylioppilastutkintotodistus on 74 pistettä, jonka sai kaksi kokelasta. Pudasjärven lukiosta kirjoittanut Pyykkönen on heistä toinen. Toinen tuloksen kirjoittaneista on Erno Virtanen Posion lukiosta. Hän kirjoitti yhdeksän laudaturia, yhden eximian ja yhden magnan.

– Vaikka tähtäsinkin hyviin arvosanoihin, oli yllätys, että se meni kuitenkin noin hyvin, Pyykkönen kertoo.