Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Rukan ke­hit­tä­mi­seen haetaan nyt kes­tä­viä rat­kai­su­ja –  EU-ra­hoi­tus­ta uudelle ke­hi­tys­hank­keel­le 236 160 euroa

Kuusamon kaupunki on käynnistämässä kaksivuotista Ruka2030 – Luonnollisesti paras elinkeinoelämälle -hanketta. Kehitysjohtaja Jari Karsikon mukaan Rukan alueen kehittämiseksi tarvitaan nyt tiivistä vuoropuhelua ja yhteistyötä eri toimijoiden kesken.

Kuusamon kaupungin kehitysjohtaja Jari Karsikko kertoo, että Ruka2030 -hanke on ”luonnollinen jatkumo” Rukan kehittämiselle. Uuden hankkeen pääasiallinen tavoite on kasvattaa Rukan alueen elinvoimaa kestävällä tavalla. Kaksivuotinen hanke käynnistyy maaliskuun alussa ja sitä varten on saatu noin 236 000 euroa EU-rahaa.

– Aiempi vastaavanlainen kehittämishanke taisi käytännössä päättyä kymmenkunta vuotta sitten, mutta toki Rukaa on kehitetty koko ajan sen jälkeenkin alueen eri toimijoiden kanssa yhteistyössä. Nyt on tullut taas tarve tiivistää tätä vuoropuhelua, Karsikko sanoo.

– Rukan ydinkeskustan alueelle alettiin syksyllä hakea suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailulla hotellihankkeen toteuttajaa ja tämä kilpailun voittaja julkistetaan maaliskuussa. Lisäksi stadionin alueen kehittäminen on selvittelyssä ja alueella menossa iso kaavaprosessi, Karsikko sanoo esimerkkinä Rukan alueen kehittämisestä ja nykytilanteesta.

– Tulevan projektipäällikön ei siis tarvitse aloittaa kaikkea ihan alusta kaikkea, hän toteaa ja viittaa kaupungin vastikään julkaisemaan rekrytointi-ilmoitukseen, jossa haetaan hankkeelle projektipäällikköä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi