Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Ruot­sa­lais­leh­ti: Rukalla on yksi Eu­roo­pan pi­sim­mis­tä las­ket­te­lu­se­son­geis­ta – kuu­sen­kerk­kä­juo­maa suo­si­tel­laan pai­kal­li­se­na eri­koi­suu­te­na

”200 päivää lunta”, mainostaa ruotsalainen lentokenttälehti Rukaa. Lehti kuvaa myös säilölumen roolin ennätystuloksessa.
”200 päivää lunta”, mainostaa ruotsalainen lentokenttälehti Rukaa. Lehti kuvaa myös säilölumen roolin ennätystuloksessa.
Kuva: Petri Markkanen

Ruotsalainen lentokenttälehti Gate Report nimeää Rukan hiihtokeskukseksi, jossa on yksi koko Euroopan pisimmistä laskettelusesongeista. Lehti ynnää, että lunta on 200 päivää vuodessa. Ennätykseen vaikuttava säilölumi näytetään kuvissa.

Lehti kirjoittaa, että Ruka on myös Suomen tunnetuin ja suurin hiihtokeskus kaikista 75:stä Suomen keskuksesta.

Rukalle ehtii lentokentältä puolessa tunnissa. Lehti kertoo, että lähellä on jopa viisi kansallispuistoa, Oulanka, Risiitunturi, Hossa, Syöte ja Pyhä.

Lehti suosittelee Rukaa perheille. Myös Kuusamon muut luontoaktiviteettimahdollidet saavat huomiota.

Paikallisena erikoisuutena suositellaan maistettavan alkoholintonta kuusenkerkkäjuomaa.

Rukasta kertova juttu löytyy täältä sivulta 21 alkaen.

Jutun otsikkoa korjattu kello 15.40. Lehti kertoo, että Rukan laskettelusesonki on yksi Euroopan pisimmistä, ei välttämättä pisin.