Joko luit: Aino, 10, Kuu­sa­mos­ta lähtee Hel­sin­kiin lasten omiin "Linnan juh­liin"

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Saa­daan­ko tähän kah­vi­la-kon­di­to­ria? – Suun­ni­tel­mat vanhan SYP:n talon käy­tös­tä ete­ne­vät: "Kun näin il­moi­tuk­sen siitä, että tilaan haetaan yrit­tä­jää, tuntui että kaikki lok­sah­ti pai­koil­leen"

Vanhana Nordeana ja SYP:n talona tunnetun rakennuksen saneeraus etenee vähitellen. Kuntotutkimus on vielä kesken ja valmistuu vuoden lopussa. Tiloihin on suunnitteilla tasokas kahvila-konditoria.

Suunnitelmat Neljäntienristeyksessä sijaitsevan keltaisen aumakattoisen talon käytöstä etenevät. Kaupunki kilpailutti keväällä mahdollista yritystoimintaa tiloihin. Silloin tarjouksia saatiin kaksi: parturikampaamo ja tasokas kahvila-konditoria.

– Kampaamo-yrittäjä vetäytyi pois. Kahvila-konditoria sopii paikalle hyvin. Sen kanssa on edetty esisopimusvaiheeseen, Kuusamon kaupungin rakennuttajainsinööri Jyrki Oikarinen kertoo.

Yrittäjä ei vielä halunnut kertoa suunnitelmistaan.

Parhaillaan on meneillään kiinteistön kuntotutkimus. Entisenä Nordeana ja SYP:n rakennuksena tunnettu talo on rakennettu vuonna 1952 ja on rakenteiltaan pitkälti alkuperäisessä muodossaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.