Joko luit: Aino, 10, Kuu­sa­mos­ta lähtee Hel­sin­kiin lasten omiin "Linnan juh­liin"

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Se oli meant to be, että ollaan tääl­lä"- Ai­vo­leik­kauk­sen lä­pi­käy­nyt Tarja Hoppi ja sadat muut hy­myi­le­vät kilpaa ke­vät­au­rin­gon kanssa Rukalla

Tarja Hoppi hymyilee Rukan kevätsäässä auringon kanssa kilpaa. Syy on mitä parhain: hänellä on terveen paperit aivoleikkauksen jälkeen. –¿Bailataan, mennään homobingoon ja sitten humpalle,  tamperelaisella Karita Kinnusella on selvät sävelet Ruka Ski Pride -viikonlopulle. Tamperelainen Jani Kärkkäinen on Rukalla mökkeilemässä kaverinsa kanssa. Ohjelmassa on muun muassa kelkkailua ja kaverin vieminen laskettelurinteeseen. –¿Tarkoituksena on olla lasten kanssa mäessä, suunnittelee Amin Bisi.   Mimosa ja Abu pääsevät lisäksi ainakin uimaan kahden viikon Kuusamon reissun aikana. –¿Kyllä on kevättä rinnassa, kun ilmat ovat jo näin hyvin lämmenneet. Jaksaa paremmin ja aamulla on mukavampi herätä, kun on valoisaa, vaasalainen Paula Hänninen kertoo kevättunnelmistaan Rukalla. Kuvassa myös tytär Viola Eerikäinen.
Tarja Hoppi hymyilee Rukan kevätsäässä auringon kanssa kilpaa. Syy on mitä parhain: hänellä on terveen paperit aivoleikkauksen jälkeen.
Tarja Hoppi hymyilee Rukan kevätsäässä auringon kanssa kilpaa. Syy on mitä parhain: hänellä on terveen paperit aivoleikkauksen jälkeen.
Kuva: Mikko Halvari

– Tämä on ollut vuoden kohokohta päästä tänne, seinäjokinen nainen myöntää hymyn keskeltä.

Vuosi on ollut raskas naiselle. Hänelle tehtiin kesällä aivoleikkaus, ja viimeinen lääkekuuri loppui juuri päivää ennen Rukalle lähtemistä.

– Tiesin, että kaiken on mentävä ihan täydellisesti, että voidaan lähteä lauantaina aamulla, kun kuuri loppuu perjantaina aamulla. Se oli meant to be, että ollaan täällä, Hoppi kertoo.

Ennen viikon kestävää Kuusamon reissua Hopilla oli hiihtokilometrejä takana viisi, ne moninkertaistuivat viikon aikana.

Kesästä lupauksen antava vuodenaika suuntaa monen lomailijan katseen jo tulevaan. Rukalla lomaileva Karita Kinnunen esimerkiksi haaveilee ajokauden aloittamisesta.

– Heti kun pääsen Tampereella takaisin, alkaa minun kausi. Kävin jo Espanjassa ajelemassa, kausi on siis jo korkattu, Ski Pride -tapahtumaan viikonlopuksi Rukalle tullut Kinnunen kertoo.

Yrittäjänä leivän tienaavan Jani Kärkkäisen haaveena on pitää kuukauden kesäloma.

– Se on ohjelmoitu niin tiukasti kalenteriin, että vaikka lähtisi pää irti, se pidetään.

Leikkauksen ja sairastumisen selättänyt Tarja Hoppi puolestaan haaveilee lämmöstä ja liikkumisesta.

– Ja en minä laittaisi pahaksi, jos elämään ilmestyisi kesällä joku komea mies, Hoppi naurahtaa.