Tilaajille

Selkä me­no­suun­taan, ei ir­to­ta­va­roi­ta ja eväät, joita ei voi vetää henkeen – näillä vin­keil­lä au­to­mat­kai­lu lasten kanssa sujuu lep­poi­sam­min: "Kan­nat­taa asen­noi­tua tait­ta­maan matkaa lasten tah­dil­la"

Tänä kesänä Suomen matkailu vetää. Lasten ja koirien kanssa autolla matkustaessa tärkeää on pysähtyä riittävän usein. Omalla asennoitumisella ja sopivalla lastenistuimella tuskainen automatka muuttuu vähintään siedettäväksi, jos ei mukavaksi. Turvallisuuden huomiointi on tärkeää.

Kuusamosta Rovaniemelle autolla ajaessa matkaa kertyy yhteen suuntaan noin kaksi ja puoli tuntia. Aikuiselle matkan pituus harvemmin on ongelma, mutta lähes 2- ja 5-vuotiaiden lastensa kanssa matkan useampaan kertaan taittanut Tuuli Leinonen on saattanut pysähtyä matkan varrella jopa viisi tai kuusi kertaa.

– Lasten kanssa matkustaessa kannattaa asennoitua taittamaan matkaa lasten tahdilla. Varsinkin, jos lapsi ei syystä tai toisesta viihdy autossa, Mannerheimin lastensuojeluliiton Kuusamon paikallisyhdistyksen puheenjohtajana toimiva Leinonen kertoo.