LUITKO JO: Koil­lis­sa­no­mien pää­toi­mit­ta­ja vaihtuu – Jenny Halvari siirtyy Ka­le­vaan

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne avautui – löydä sinulle sopivin ehdokas

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Koillissanomat 2 kk 39,90 euroa

Seu­ra­kun­nan pai­no­pis­tee­nä rip­pi­kou­lu­lai­set – vuo­ros­sa suuri ikä­luok­ka

Stand up -koomikko Mikko Vaismaa esiintyi Kuusamon rippikoululaisille sunnuntaina. Hänet tunnetaan tunnustuksellisena kristittynä, ja hän esiintyykin niin seurakuntien tilaisuuksissa kuin stand up -klubeillakin.– Vaismaa piti nuorten elämäntilanteeseen sopivan stand up -esityksen. M
Stand up -koomikko Mikko Vaismaa esiintyi Kuusamon rippikoululaisille sunnuntaina. Hänet tunnetaan tunnustuksellisena kristittynä, ja hän esiintyykin niin seurakuntien tilaisuuksissa kuin stand up -klubeillakin.– Vaismaa piti nuorten elämäntilanteeseen sopivan stand up -esityksen. M

Rippikoululaiset ovat Kuusamon seurakunnassa tämän vuoden painopisteenä.

Kuluvana vuonna 2020 rippikoulua suorittavien nuorten ikäluokka on poikkeuksellisen suuri ja rippikouluun on ilmoittautunut 178 nuorta.

– Painopiste meillä on ”Rippikouluikäiset ja heidän läheisensä”. Eli haluamme huomioida myös kotiväen, kummit, isovanhemmat ja muut läheiset. Rippikoulu koskettaa nuoren lisäksi hänen lähipiiriään, kertoo kappalainen Marika Villikka.

Viime sunnuntaina vietetty rippikoulusunnuntai kokosi yhteen vuoden 2020 rippikoululaiset yhdessä huoltajiensa kanssa. Tapahtuman toteutus ja ohjelma on saanut kiitosta niin nuorten kuin vanhempien keskuudessa ja muun muassa Facebook-päivityksissä kiitellään seurakunnan panosta päivän toteutuksen suhteen.

– Rippikoulun on aloittanut erityisen suuri ikäluokka ja halusimme panostaa ja nähdä erityistä vaivaa aloitussunnuntain järjestämisessä.

Rippikoulusunnuntain ohjelmaan kuului nuorille ja läheisille suunnattu messu, rippikoulutunti sekä stand up -koomikko Mikko Vaismaan esitys.

Vaismaa on jyväskyläläinen stand up -koomikko. Hänet tunnetaan tunnustuksellisena kristittynä, ja hän esiintyykin niin seurakuntien tilaisuuksissa kuin stand up -klubeillakin.

– Vaismaa piti nuorten elämäntilanteeseen sopivan stand up -esityksen. Mikko oli tehnyt taustatyötä, perehtynyt Kuusamon asioihin ja yleisö lähti esitykseen tosi ihanasti mukaan. Vaismaa otti esityksessä hyvin huomioon myös vanhemmat.

Ensimmäisen rippikoulutunnin aiheena oli "miksi rippikouluun". Messuun osallistui suuri joukko avustajia, messubändi, isosia, seurakunnan työntekijöitä ja huoltajia.

Tulevan kesän rippileirit järjestetään poikkeuksellisesti nuorisokeskuksissa Oivangissa ja Pikku-Syötteellä.

Vuosia leirien paikkana toimineen Käylän leirikeskuksen tilannetta ja tulevaisuutta kartoitetaan parhaillaan.

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta, jonka aikana nuori saa eväitä elämäänsä, kun yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita.

– Myös rippikoulu elää ajassa mukana. Uusi opetussuunnitelma on jalkautumassa hyvin Kuusamoon, vaikka samalla myös perinteet ovat tärkeitä ja rakkaita perheille ja nuorille.

Digitaalisuus tullut rippikoulutyöhön ja rippikoulukokonaisuutta pyritään rakentamaan nuorilähtöisesti.

– Työntekijät ovat tietoisia maailmasta, jossa nuoret pyörivät ja rippikoulussa käytetään samanlaisia opetusmenetelmiä, joita kouluissakin käytetään.

Posiolla rippikouluun on ilmoittautunut yhteensä 21 nuorta.

Fakta

Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta.

Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat.

Tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti.

Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset.

Rippikoulun jälkeen hänet voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa hän itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista.