Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sor­sas­tus­kau­si alkaa – uhan­alai­set­kin linnut ovat met­säs­tä­jien täh­täi­mis­sä: "Suo­jel­lun linnun am­pu­mi­ses­ta saa sak­ko­ran­gais­tuk­sen tai me­net­tää aseen val­tiol­le."

Sorsastuskausi käynnistyy tällä viikolla. Haulikon kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä uhanalaisen linnun ampumisesta voi seurata tuhansien eurojen korvaukset.Sorsanpyynti alkaa tällä viikolla. Metsästäjät ovat erinomaisia tunnistamaan lintulajit, mutta toisinaan putoaa myös rauhoitettuja lintulajeja. Jotkut niistä voivat maksaa metsästäjälle maltaita.
Sorsanpyynti alkaa tällä viikolla. Metsästäjät ovat erinomaisia tunnistamaan lintulajit, mutta toisinaan putoaa myös rauhoitettuja lintulajeja. Jotkut niistä voivat maksaa metsästäjälle maltaita.
Kuva: VeePee

Kahvilassa kuultua: saatiin muutama hanhi, mutta yksi jäi ampumatta. Se oli jo jyvällä, mutta sitten tajusin, että taitaa olla rauhoitettu laji. Jätin ampumatta, mutta pari passipaikkaa myöhemmin kävi ihan hirveä pauke.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.