Joko luit: Aino, 10, Kuu­sa­mos­ta lähtee Hel­sin­kiin lasten omiin "Linnan juh­liin"

Minne mennä: Free­sty­le­hiih­toa Ru­kal­la, jou­lu­lau­lu­ja ja -myy­jäi­siä – katso tästä Koil­lis­maan menot

Päätoimittajalta: Muis­te­taan näin lä­hes­ty­vän joulun alla, että ku­lut­ta­mis­ta tär­keäm­pää on vä­lit­tä­mi­nen

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sote-so­pi­mus Po­siol­la sai jatkoa – Co­ro­na­ria-ryh­mit­ty­män kanssa so­pi­mus­ta jat­ke­taan tou­ko­kuun 2028 loppuun asti

Posion kunta jatkaa Coronaria-ryhmittymän kanssa tekemäänsä sote-palvelujen ulkoistamissopimusta, niin että sopimus kestää toukokuun 2028 loppuun asti. Kunnanhallitus päätti asiasta.

Sopimus alkoi viisi vuotta sitten 1.6.2016. Tuolloin sovittiin, että kunta voi halutessaan irtisanoa sopimuksen 31.5.2021 mennessä. Sopimus olisi irtisanomisen myötä päättynyt kahden vuoden kuluttua. Nyt tehdyllä päätöksellä sopimuksen kestoksi tulee 12 vuotta.

Maakunnallisen Sote-ratkaisun ja hyvinvointialueiden perustamisen yhteydessä sopimuksen siirrosta hyvinvointialueen toiminnaksi neuvotellaan erikseen. Posio oli Lapissa ensimmäinen kunta, joka viranomaistehtäviä lukuun ottamatta ulkoisti kaikki sosiaali- ja terveyspalvelunsa.

Ikärakenne ja perinnölliset tekijät aiheuttavat sen, että Posiolla sosiaali- ja terveysmenot asukasta kohden ovat erittäin raskaat, esimerkiksi Kuusamoon ja Taivalkoskeen verrattuna noin kolmanneksen suuremmat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.