STM: Suomen ko­ro­na­vi­rus­ti­lan­ne vakaa – uusien ta­paus­ten määrä hieman nou­sus­sa, osa tar­tun­nois­ta ehkä pe­räi­sin ul­ko­mail­ta

Suomen koronavirusepidemian tilanne on vakaa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotteessaan tänään torstaina. Tartuntatapausten viikottainen määrä on ministeriön mukaan hieman noussut ja nyt tapaukset ovat kesäkuun lopun tasolla.

Uusimmalla seurantaviikolla (vko 30) koronavirustestejä on tehty päivässä noin 4 000 kappaletta. Positiivisten tapausten osuus on pysynyt pienenä. Uusia tapauksia ilmaantui viikolla 30 0,9 kappaletta 100 000 ihmistä kohti. Kahden viime viikon aikainen ilmaantuvuus oli hieman suurempi, 1,7 tapausta 100 000 ihmistä kohti.

Seitsemässä Suomen 21:stä sairaanhoitopiiristä on todettu uusia tartuntatapauksia seurantaviikon (viikko 30) aikana. Eniten tapauksia todettiin Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä.

– Osa tartunnoista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin, tiedotteessa kerrotaan.

Tartuntaketjuja pyritään jäljittämään, jotta jatkotartunnat voitaisiin estää.

Osa tartuntaketjuista on tullut Suomeen todennäköisesti ulkomailta.

Koronavirustartuntoja on todettu Suomessa 29.7. mennessä yhteensä 7 414 kappaletta. Tautiin on kuollut 329 ihmistä. Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteen mukaan yli 90 % tartunnan saaneista on parantunut koronaviruksesta.

Sairaalahoidossa on koronan vuoksi koko maassa neljä ihmistä. Kukaan heistä ei ole tehohoidossa.