Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Suomen Olym­pia­ko­mi­tea: Lasten har­ras­ta­mi­nen on tur­vat­ta­va ra­joi­tus­ai­ka­na­kin

Eduskunta käsittelee tänään hallituksen esitystä liikkumisvapauden rajoittamisesta. Lakiesitys herättää liikuntayhteisössä huolta lasten hyvinvoinnista. Olympiakomitea ja liikuntayhteisö pitävät tärkeänä, että lasten harrastustoiminnan jatkuminen mahdollistetaan liikkumisrajoituksista huolimatta sekä ulkona että sisätiloissa.

Hallituksen esityksen mukaan poistuminen kotoa tai pihapiiristä olisi lähtökohtaisesti kiellettyä. Kieltoon sisältyy kuitenkin lukuisia poikkeuksia. Sallittua olisi vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ulkoilu ja leikkiminen ulkona yhdessä muiden lasten kanssa. Lapset voisivat esityksen mukaan myös ulkoilla esimerkiksi harrastustoimintaan liittyen.

– Lasten hyvinvoinnin kannalta on kriittistä, että harrastaminen ei kuulu liikkumisrajoitusten piiriin. Liikuntaharrastusten keskeyttämisestä aiheutuisi vakavia haittoja lapsille, jotka ovat jo kärsineet huomattavasti kriisistä, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi