Kokeilu: Tekoäly otsikoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Suo­mes­sa todettu 283 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa, Ouluun THL ra­por­toi 24 uutta ta­paus­ta

Suomessa on todettu 283 uutta varmennettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Oulussa uusia tartuntoja THL raportoi 24 kappaletta. Yhteensä niitä on epidemian aikana rekisteröity nyt 740.

THL:n luvuissa ei ole mukana kuluvan päivän aikana todettuja tartuntoja, vaan muutamien viime päivien todettuja tartuntoja. Oulun kaupunki tiedottaa joka päivä iltapäivällä tuoreet kuluvan päivän aikana varmentuneet tartunnat kaupungin alueelta. Tämän vuoksi kaupungin ja THL:n päivittäiset luvut poikkeavat toisistaan.

Muualla Pohjois-Pohjanmaalla THL kirjasi kolme uutta tapausta Sieviin ja yhden uuden sekä Kempeleeseen että Raaheen. Myös Ylivieskan tartuntamäärä kasvoi yhdellä.

Yhteensä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueen tartunnat lisääntyivät 30 tapauksella. PPSHP:n alueella rikottaneen lähipäivinä tuhannen tartunnan raja, sillä kokonaismäärä on nyt 967.

Oulun voimakkaasti kasvaneet tartuntaluvut viimeisen viikon aikana ovat ajaneet PPSHP:n ilmaantuvuuslukua rajusti ylöspäin. Kahden viikon ilmaantuvuus alueella on nyt 94,5 tapausta per 100 000 asukasta, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli THL:n mukaan 28,9.

Länsi-Pohjassa Simon tartunnat kasvoivat yhdellä, Lapissa Sodankylässä rekisteröitiin myös yksi uusi tapaus. Nämä olivat molempien sairaanhoitopiirien ainoat uudet tapaukset maanantaina.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on tilastoitu kuusi. Kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Suomessa kuollut nyt 399 ihmistä. THL päivittää koronavirukseen kuolleiden sekä sairaalahoidossa olevien määrät maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Sairaalahoidossa on maanantaisten tietojen mukaan 175 ihmistä, mikä on 23 enemmän kuin perjantaina. Tehohoidossa heistä on 18 henkilöä.

OYSin erityisvastuualueella sairaalassa on seitsemän henkilöä, joista kaksi on tehohoidossa.

Juttua muokattu kello 12.57 Lisätty tietoja koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista ja sairaalahoidossa olevista henkilöistä.