Joko luit: Tältä näyttää Tai­val­kos­ken var­hais­kas­va­tuk­sen väis­tö­ti­lo­jen ton­til­la nyt

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Taas on se aika vuo­des­ta: Lu­mi­kuor­ma on vaa­rak­si maa­ti­lo­jen huo­no­kun­toi­sil­le ra­ken­nuk­sil­le, pak­ka­set voivat vii­vyt­tää ve­den­saan­tia – älä lämmitä putkia kuu­ma­il­ma­pu­hal­ti­mel­la

Talven ääriolosuhteet ovat haastaneet monella tavalla maatilojen toimintakykyä. Kun katot täyttyvät lumesta, piilevät rakennusvirheet saattavat paljastua ja kattosortumien riski kasvaa. Toisaalta myös vedensaanti voi vaarantua, jos vesiputket pääsevät jäätymään. Tärkeintä olisi minimoida riskit silloinkin, kun poikkeustilanteessa joudutaan käyttämään väliaikaisratkaisuja niin lämmön-, veden- kuin sähkönjakelunkin varmistamiseksi.

Posion Pernussa asumattoman tilan navettarakennuksen katto romahti kokonaan sisään raskaan lumikuorman painosta. Arkistokuva toukokuulta 2020.
Posion Pernussa asumattoman tilan navettarakennuksen katto romahti kokonaan sisään raskaan lumikuorman painosta. Arkistokuva toukokuulta 2020.
Kuva: Erkki Ahola

Kun lunta sataa monta päivää, kattojen lumikuorma kasvaa nopeasti tavanomaista suuremmaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.