Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Koil­lis­sa­no­mat tästä!

Tilaajille

Tai­val­kos­ke­lais­läh­töi­sen An­na-Lii­sa Aho­kum­mun romaani äidiksi tu­le­mi­ses­ta pitää si­säl­lään oma­koh­tai­sia ko­ke­muk­sia syn­ny­tys­vä­ki­val­las­ta: "A­jat­te­lin jopa, että minulle oli va­leh­del­tu, jätetty jotain olen­nais­ta elä­mäs­tä ker­to­mat­ta"

Taivalkoskelaislähtöisen Anna-Liisa Ahokummun toinen romaani Kolme rukousta äidille (Gummerus) käsittelee äitien ja tytärten ketjua, synnytysväkivaltaa ja kriisejä elämän käännekohdissa. Romaani kuvaa yhteyden katkeamista ja ensimmäistä lastaan synnyttävän Eveliinan yksinäisyyttä ja kipua. Toisessa aikatasossa seurataan nuoren Anjezën kasvutarinaa ajalta ennen kuin häntä aletaan kutsua Äiti Teresaksi, Gummerruksen tiedotteessa kerrotaan.

”Kukaan ei tiennyt. Joskus tuntui, että se oli yleisin vastaus, jonka neuvolasta sai kysymyksiin. Olivatko synnytys ja raskaus oikeasti olemukseltaan niin salattuja, vai eikö kukaan ollut vain viitsinyt tutkia? Olisin halunnut tieteellisen selvityksen siitä, mikä synnytyksen käynnisti ja mitä siinä ylipäänsä tapahtui, en pelkästään siitä, mitä se merkitsi vauvalle vaan mitä se merkitsi äidille, minulle, mitä minussa oli oikein tekeillä.”