Lentopallo: Naisten lii­ga­kau­si alkaa – Joko Pölkky Kuusamo nos­te­lee kannua?

Viikon kysymys: Milloin pysyvä lumi sataa Koil­lis­maal­le?

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Tai­val­kos­kel­la ko­ro­na­ti­lan­ne nor­ma­li­soi­tui – "Koe­te­taan kui­ten­kin vielä elää ra­joi­tus­ten pur­ka­mi­sen aikaa jär­ke­väs­ti varoen, ettei meille saada ai­kai­sek­si Kok­ko­lan kal­tais­ta ta­ka­pak­kia"

Taivalkoskella koronatilanne on normalisoitunut.
Taivalkoskella koronatilanne on normalisoitunut.
Kuva: Risto Pikkupeura

Taivalkoskelaisilla todettiin alkukuusta kolmen infektion ketju, joka kuihtui ilman seuraamuksia. Vuodeosastolla ja palvelutalossa tehdyissä testeissä ei löytynyt jatkotartuntoja eikä vierailijoistakaan ketään todettu positiiviseksi, joten tuon 11.5. todetun ainokaisen laitosinfektion alkuperä jäi epäselväksi. Tällä hetkellä Taivalkoskella ei ole ketään eristettynä eikä ketään karanteenissa. Myös vuodeosaston toiminta on palannut normaaliksi, Taivalkosken kunnan tiedotteessa sanotaan.

– Sairaanhoitopiirimme tilanne on kokonaisuudessaan hyvä. Ilmaantuvuusluku on 19 siinä missä se kaksi viikkoa aiemmin oli 19,9 eli pientä laskua on havaittavissa ja koko sairaanhoitopiiri on luokiteltu perustasolle, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jouni Wikstedt tiedottaa.

– Kokkolan seudun tilanne voisi kuitenkin toimia varoittavana esimerkkinä siitä, kuinka tartunta voi levitä nopeasti: virus pääsi leviämään kahdessa yleisötilaisuudessa ja näiden seurauksena ilmaantuvuusluku nousu huhtikuun lopun neljästä 220 tasolle – koronainfektiota on syytä edelleen varoa, Wikstedt jatkaa.

– Kausivaihtelun takia on odotettavissa, että kesää myöden infektioiden määrä laskee ja rajoituksia vähennetään. Koetetaan kuitenkin vielä elää rajoitusten purkamisen aikaa järkevästi varoen, ettei meille saada aikaiseksi Kokkolan kaltaista takapakkia, Wikstedt päättää.

Lue lisää: Vuo­de­osas­to Tai­val­kos­kel­la otet­tiin taas käyt­töön eikä paik­ka­kun­nan akuut­ti­po­ti­lai­ta si­joi­te­ta enää naa­pu­ri­kun­tiin – työn­te­ki­jöi­den testit ne­ga­tii­vi­set

Ter­veys­kes­kuk­sen vuo­de­osas­to Tai­val­kos­kel­la oli ko­ro­na­ta­pauk­sen takia kiinni, toi­veis­sa on avata se tiis­tai­na – lau­ta­kun­ta antoi uudet ko­ro­na­suo­si­tuk­set ja -ra­joi­tuk­set 13:n­teen ke­sä­kuu­ta asti